Taniec na kanale MEZZO

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Madleeen

Post autor: Madleeen »

Faktycznie warjacja przepiękna, a wykonanie również wspaniałe. Jeśli chodzi o facetów to masz racje Śnieżka, portugalczyk wymiatał :D
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

[quote:40b8162bc3="śnieżka_balerina"]a macie do niej może jakiś link?? Byłabym bardzo wdzięczna[/quote:40b8162bc3]

jesli chodzilo o sama wariacje a nie konkretne wykonanie to http://www.youtube.com/watch?v=2OhDMWpXacQ z zeszlego roku wiec pewnie z tego tez niedlugo sie pojawi
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

O tak, to ta warjacja! WIelkie dzięki odylio:*
to jest filmik jednego współczesnego. To mi się okropnie nie podobało
http://youtube.com/watch?v=aCs6I0RVpWY
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

śliczna ta wariacja z wiejskiego pas de deux!!!

A jutro o 20:45 powtórka Lozanny!!!
Madleeen

Post autor: Madleeen »

[quote:d2d1ebd91b="śnieżka_balerina"]To mi się okropnie nie podobało
http://youtube.com/watch?v=aCs6I0RVpWY[/quote:d2d1ebd91b]

Mi również, ta dziewczyna wogóle się nie przemieszczała tylko cały czas stała w jednym miejscu i machała rękami :? Na początku wygląda to fajnie, ale potem staje się to strasznie nudne. Ja tu wogóle tańca nie widze :evil:
Joanna

Post autor: Joanna »

Łaaa... Choreografia (ta współczesna) super, i jeszcze w w połączeniu z muzyką!! :)

Wykonanie trudno ocenić, bo jakość nagrania nie jest zbyt dobra, ale ogólnie wydaje się całkiem niezłe (chociaż nie powalające - momentami widać, że robione w trochę za bardzo 'szkolny' sposób, ale interpretacja tej choreografii jest trudna).
Czajori

Post autor: Czajori »

Czy ktoś oglądał tegoroczny konkurs w Lozannie? Jakie wrażenia?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

troszkę wrażeń opisałam wyzej - jakos inni forumowicze z nielicznymi wyjątkami nie kwapią się do podzielenia wrażeniami
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Widzialam tylko fragment konkursu (czesc t. wspolczesnego i maly kawalek klasyki). W pewnym momencie przestalam ogladac bo zaczelo mnie to nudzic - nie mialam do czego przykuc wzroku, bo wg mnie nikt nie tanczyl jakos powalajaco. Byly osoby ktore ladnie tanczyly ale bez jakiegos glebszego uczucia - odtanczyc swoje i zniknac.
Szkoda ze Elena nie przeszla do kolejnego etapu bo liczylam ze wreszcie uda mi sie ja zobaczyc.
W z czesci wpolczesnej pamietam tylko jeden wystep - Azjatki, ktora byla przerazajaco chuda. Najpierw ladnie to wygladalo ale kied pojawily sie obroty i w momentach w ktorych bylo wiadac dokladnie jej rece az nie moglam na to patrzec. Dziwi mnie ze organizatorzy nic z tym nie zrobili.
Czajori

Post autor: Czajori »

Aggo, jeżeli mówisz o tej Koreance, która wygrała, to mysle, że realizatorzy pokazywali jej ręce, bo wyjątkowo pięknie potrafiła nimi pracować :) W ogóle w tym roku bardzo udane były choreografie do układów współczesnych - miejscami bardzo Kylianowskie :wink:
Nie zgodzę się, że uczestnicy tańczyli bez emocji! Wiadomo, to jeszcze bardzo młodzi tancerze, którzy jeszcze bardzo się denerwują przed każdym występem, ale nie powiedziałabym, że w Lozannie prezentowali się po to, by odfajkować i móc sobie to potem zapisać w tanecznym CV.
Przyznam, że nie mogłam oderwac się od telewizora przez bite trzy godziny konkursu. Mam stały niedosyt baletu i konkurs w Lozannie trochę złagodził mój głód tańca :) Miło było popatrzeć na wariacje klasyczne, szczególnie te "popularne", jak np. z I aktu "Giselle", w różnych i nieznanych wykonaniach.
Szczególnie podobali mi się trzej chłopcy, którzy tańczyli wariację wolną z mojej ulubionej "Sylfidy" :)
Poza tym, na takich imprezach ciekawe są ujęcia zza kulis, z prób i reportaże z przygotowań i castingów. Zawsze mozna podejrzeć i usłyszeć coś nowego i interesującego.
Nie uważacie, że zastanawiająca jest dominacja Azjatów w Lozannie? Co roku świetnie prezentują się zwłaszcza Koreańczycy.
ODPOWIEDZ