Boris Ejfman (Rosyjski Hamlet i inne jego balety)

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

zapewne z Mewą własnie, ale mozę przywozi cos jeszcze ze starych baletów?
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Słyszałam, że w związku z tym, że w 2007r. BORIS EJFMAN obchodził jubileusz działalności artystycznej - w St. Petersburgu odbył się spektakl jakiś taki w stylu galowy, który był zlepkiem fragmentów jego baletów (z Czerwonej Giselle, Don Kichota, Don Juan Molier, Who is who, Dwóch głosów, Mewy, Anny Kareniny, Braci Karamazow) - więc pomyślałam, że może z tym????
Wolałabym nie... Wolę balet z jakąś konkretną fabułą...

I chyba 23 lipca b.r. w Sopocie też to chyba zatańczą, ponieważ w programie jest bodajże Gala jubileuszowa??, Tak?
Sagittaire

a jednak z Mewą.
Przy okazji w weekend chciałam sobie kupić "Mewę" Czechowa -przeszłam całą Lódź - i nic. Przez internet też jakoś nie mogę zamówić.
Próbowałam pytać o mewę i czajkę i we wszystkich zbiorach- okropność...
sfra

Post autor: sfra »

w bibliotekach powinny byc.
Sagittaire

raczej nie korzystam z bibliotek. Lubię podkreślać tekst i pisać uwagi w książkach.javascript:emoticon(':)')
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:15b9cf23d4="ag111111"]raczej nie korzystam z bibliotek. Lubię podkreślać tekst i pisać uwagi w książkach.javascript:emoticon(':)')[/quote:15b9cf23d4]

sorry za offtop - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Zawsze mozesz sobie taka Mewe z biblioteki skserowac i podkreslic co tylko zechcesz ;)
Sagittaire

fakt.(':D')
Columbina

Post autor: Columbina »

A mógłby mi ktoś powiedzieć w jakich dniach B.Ejfman będzie z "Mewą" w Krakowie? Bo jakoś nie mogę się dogrzebać do tej informacji... :P
Torin

Post autor: Torin »

[quote:f224c45a71="Columbina"]A mógłby mi ktoś powiedzieć w jakich dniach B.Ejfman będzie z "Mewą" w Krakowie? Bo jakoś nie mogę się dogrzebać do tej informacji... :P[/quote:f224c45a71]

Proszę bardzo :)

14.10
Mewa, Sanktpetersburski Teatr Baletu Borysa Ejfmana: g. 19
15.10
Mewa, Sanktpetersburski Teatr Baletu Borysa Ejfmana: g. 19

A za to mógłyby mnie ktoś podac gdzie kupić bilety ?!?
Wszystkie telefony ( a znalazłem sześć różnych) jakie znalazłem w necie do Krakowskiej Fundacji Sztuki Baletowej milczą jak zaklęte ...

Pozdrawiam
Torin
w zasadzie juz roztopiony ...
Sagittaire

Co do biletów to próbowałam w Łodzi z takim samym skutkiem jak i Ty (':(').

Myślę sobie, że chyba trzeba będzie zwyczajnie poczekać na wrzesień i wtedy -bez kombinowania jak koń pod górę - kupię je sobie w kasie TW w Łodzi.
Agnieszka
ODPOWIEDZ