Sztuczne podbicie
Jedno mnie zastanawia. W tekście, do którego link podała edysia, napisane jest, że ten cudowny wynalazek jest niewidoczny pod trykotami. No dobrze, ale czy np. na audycjach do elitarnych szkół tańca czy instytucji typu teatr/opera nie trzeba być boso, żeby wysoka komisja mogła obejrzeć budowę stopy? W takiej sytuacji sztuczne podbicie nie przejdzie.
No tak, ale:
A note from the designer of the Arch Enhancer: I designed this product for my 15 year-old daughter, who is a beautiful dancer, but "inherited her father’s feet." [b:b0ebb185b8]The first time my daughter wore the arch enhancer was at a prestigious academy’s scholarship audition, and she was honored with a valued scholarship. [/b:b0ebb185b8] She was thrilled, and I hope you will have the same wonderful results.
Dlatego wydało mi się to dziwne.
A note from the designer of the Arch Enhancer: I designed this product for my 15 year-old daughter, who is a beautiful dancer, but "inherited her father’s feet." [b:b0ebb185b8]The first time my daughter wore the arch enhancer was at a prestigious academy’s scholarship audition, and she was honored with a valued scholarship. [/b:b0ebb185b8] She was thrilled, and I hope you will have the same wonderful results.
Dlatego wydało mi się to dziwne.
Tak, zgodze sie. Z drugiej strony nie ma nigdzie napisane, ze to dzieki sztucznemu podbiciu - lakoniczny tekst promocyjny, w ktorym de facto nie ma zwiazku miedzy danym productem a otrzymaniem stypedium, a na pierwszy rzut oka brzmi wlasnie, jakby to bylo cos, co niby ma pomoc, i pewnie przy okazji spelnic wszystkie marzenia, itp. itd. ;) tak sie po prostu buduje teksty promocyjne, nie sugerowalabym sie tym az nadto.
Znam przypadek, że nauczycielka tańca chcąc powiększyć podbicie uczennicy przykleiła jej żrącym klejem do gołej stopy klinek zrobiony z gąbki, żeby na egzaminie z tańca wyglądało to jak większe podbicie. (po odklejeniu tego miała jadzącą się ranę, która na szczęście się szybko zagoiła). Według mnie to trochę "drastyczny" sposób na powiększenie podbicia i oszukiwanie egzaminatorów. ( Jak Wy widzicie tą sytuację?) :sad: