Rok szkolny 2007/08

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

oj, Fleuve, współczuje...
Fleuve

Post autor: Fleuve »

Dziękuję za współczucie, jednakże nie uważam tych jedynek za najgorszych - bo w klasie jestem nie najgorsza, a wręcz przeciwnie, nawet gdzieś z przodu. A z czego te jedynki? Głównie z matematyki. Zmiana nauczyciela. Z poprzednią nauczycielką miałam takie oceny, że hoho! I nie musiałam się martwić, że mogę zawalić matematykę...
EDIT: A nowa nauczycielka chwali się, że podniosła poziom klasy. A tymczasem najlepsza dziewczyna w klasie ma prawie tyle samo jedynek co ja [z matematyki].
Maron

Post autor: Maron »

tylko 12? ja mam ich znacznie więcej xd
michassss

Post autor: michassss »

@Bajaderko. czego tu współczuć? banieczka to zwyczajna ocena jak każda i każdy (oprócz mojej siostry). ważne tylko żeby nie przesadzić.

@Fleuve. to ze teraz jest więcej bań w klasie to nie znaczy że ten nauczyciel nie poprawił poziomu bo poziomu nie wyznacza sie ilością bań tylko faktycznymi umiejętnościami klasy w rozwiązywaniu zadań bo nauczyciel może mieć jeszcze większe wymagania co do was (myślę ze po prostu wcześniejszy sobie trochę sobie zlewał bo tak drastyczna zmiana inaczej nie powinna nastapic)
Fleuve

O nie, poprzednia nauczycielka była wspaniała. Chodziłam do niej na dodatkową matematykę i cierpliwie mi tłumaczyła, za co ją niezmiernie podziwiam, bo jam jest umysł humanistyczny. Ewentualnie biologiczny.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Matematyka w sumie nie jest taka zła, tylko po prostu trzeba umieć podstawy dobrze. Krok po kroku bo nie można biegać zanim się dobrze nie nauczymy chodzić :)
Ja w tym roku mam jak na razie 3 jedynki.
Dwie z angielskiego i jedną z umuzykalnienia bo powiedziałam, że nie będę grała na dzwonkach chromatycznych utworu "Dla Elizy" bo jest za długi i nie mam czasu się go nauczyć. :mrgreen:
baletmistrz

Post autor: baletmistrz »

O. Kolejny przykład na to ,że szkoły baletowe nie bardzo wiedzą w którą strone edukować swoich uczniów. Po co komu w tańcu ' grać ' utwory takie jak właśnie wymienone " Dla Elizy ". Po ' baletówce ' poszedłem to normalnej szkoły i sobie nie radze ,a w szkole baletowej nie robiłem nic i rok leciał za rokiem.
Fleuve

[quote:481b09d4a7="baletmistrz"]O. Kolejny przykład na to ,że szkoły baletowe nie bardzo wiedzą w którą strone edukować swoich uczniów.[/quote:481b09d4a7]

A publiczne szkoły wiedzą? Baletmistrzu, błagam, nie rozśmieszaj mnie. :lol:
raisa

Post autor: raisa »

Ha! A ja nie mam ani jednej jedynki (no ok. rozumiem że to coś zupełnie innego ale i tak sie cieszę). Dwójki i trójki też żadnej nie mam...
Narazie idzie nieźle, chociaż w porównaniu z pierwszą klasą to ja na głowie staję, żeby z wszystkim się wyrobić ale i tak wiem, że będzie jeszcze gorzej...
Fleuve

Ej, Raiso, na pewno nie będzie gorzej :) Z tego co piszesz to masz znakomite oceny [pokroiłabym się za takie, albo ... albo wyrzekłabym sorbetów malinowych!].
ODPOWIEDZ