Charaketryzacja, makijaz. (zasady)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Mam do Was pytane..
Chciałam założyć w ogóle nowy temat, ale napiszę tutaj :)

Chodzicie na różne zajęcia z różnych technik tańca, aż w końcu nadchodzi czas występu.
Kto Was charakteryzuje (maluje)?
Czy robicie to same/sami?
W Teatrze przy jakimkolwiek spektaklu jesteśmy malowane, ale kiedy nadchodzi Gala Szkoły to jest ciężką > makijaż trzeba zrobić samemu. Nawet jeżeli ktoś jest mistrzem makijażu prywatnego tzw. "na ulicę to ze scenicznym nie koniecznie musi sobie dobrze radzić :)
Nati

Post autor: Nati »

mnie się nie podoba jak wiele zespołów maluje sobie jakies szlaczki bezsensowne na twarzy :/ makijaż godny dzieci z podstawówki :) my poporstu mocno podkreślamy oczy aby je bardziej uwidocznic i tym samym miec jeszcze wiekszy kontakt z widzem :)
lusiak

Post autor: lusiak »

ja jak trenowalam to od mniej-wiecej 9 roku zycia malowalam i czesalam sie sama (i calkiem dobrz emi szlo xD), bo byly mlodsze dziewczynki, ktorymi trzeba bylo sie zajac. mna wczensiej tez sie zalmowali, wiec przeyszla kolej i na mnie i maluszki trzeba bylo uczesaac i umalowac. teraz jestem w zespole tanecznym i tez sie malujemy same, tyle, ze najczesciej to sa tam 3 dziewczyny, ktore w miare podobnie sa w stanie umalowac caly zespol xD
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Ja zawsze robię sama makijaż do koncertów, występów itp. itd.
AKurat będąc w OSB skończyłam takie przedmiot zwany charakteryzacją:) I jakby ktoś chciał zasięgnąć porad, to służę pomocą.
rzaszminka5

Post autor: rzaszminka5 »

Nas zawsze charakteryzuje mama koleżanki. Robi to już hurtowo i ma nieziemską wprawę. Niestety czasem jest nas za dużo i wtedy musimy sobie radzić same, ale na szczęście mamy na tyle wprawne ręce że wyglądamy znośnie. :D
Nati

Post autor: Nati »

no ja ucze dzieci male wiec jak przychodzi wsytep to musze je wszystkie umalować :D tzn. ok 50 buzi :D:D hehe milutka sprawa....
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

U nas na zwykłe występy małe dzieci malują, a starsi - to jest my - mogą pójść i poprosić, ale wolą jednak same zająć sie sprawą xP Na spektaklach, gdzie grane są różne role - zawsze nauczyciele(bo każdy musi byc wtedy inaczej umalowany)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

A ja się zawsze sama maluje, wszystkie się same malujemy :)
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

U nas przed występami same się malujemy albo malują rodzice.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

jak tańczyłam w teatrze to malowały nas panie w charakteryzatorni, fajnie tak siedzieć przed lustrem i patrzeć jak robią różne rzeczy na twojej twarzy (potem zmywanie tego już nie było takie fajne) teraz na jazzie malujemy sie sami
ODPOWIEDZ