BALETKI

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
tasia92

Post autor: tasia92 »

a ja mam takie dziwne pytanie nad którym się od kilku dni wacham czy zapytać...

Czy na zajęciach ćwiczy się w baletkach/pointach boso (tz. goła noga w baletce)? Nie mówię o osobach ćwiczących w kostiumach bo to logiczne że wtedy rajstopki...

Wiem, że dziwne pytanie ale jutro mam pierwsze zajęcia i nie mam pojęcia co zrobić :oops:
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Mozna na boso ale wiadomo ze wtedy baletki szybciej sie brudza. Caly pot wsiaka bezposrednio w baletke. Z rajstopami lub skarpetkami jest jednak duzo wygodniej.
Marcysia

Post autor: Marcysia »

A co myślicie o baletkach z Akcesa?

Aha i czy gumki i troczki Do baletek są doszywane czy dołączane?

z góry dziękuję za od powiedzi
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

W akcesach nie są ani doszyte, ani dołączone. Musisz sobie sama kupić :)
Akcza14

Post autor: Akcza14 »

Te baletki nie są złe ja je mam i nie narzekam. Napewno są lepsze od takich ze zwykłego sklepu odzieżowego.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[quote:f0e94c7050="aankaa_baletnica=)"]W akcesach nie są ani doszyte, ani dołączone. Musisz sobie sama kupić :)[/quote:f0e94c7050]
Można poprosic zeby doszyli, chętnie to robią. Ale UWAGA! trzeba najpierw powiedziec jakie troczki/gumki się chce bo przyszywają zazwyczaj tandetne i nikomu nie potrzebne, nie praktyczne ani niewygodne troczki...
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Baletki z Akcesa - takie sobie. Mi przeszkadza to, że podeszwa nie jest dzielona, bo robi mi to różnicę w ćwiczeniu... Choć możę są z dzieloną, nie wiem. Wolę grishko - super się w nich ćwiczy i podbicie wygląda ładnie.
BlackPointeShoes

Post autor: BlackPointeShoes »

Balerinko, są również z podeszwą dzieloną :) Są całkiem całkiem, aż do pierwszego prania. Guma ( w dwudzielnych ) odkleja się i kurczy. Baletka wygląda wtedy strasznie. Wgl. jej nie przypomina :?
Chiquita

Post autor: Chiquita »

Wracając do baletek 'akcesowych'.
Kiedyś ćwiczyłam tylko w takich, bo o innych nie miałam pojęcia i wydawały mi się dobre. Ale gdy spróbowałam baletek materiałowych to akcesowe poleciały w kąt. Uznałam, że są beznadziejne, są takie.....sztywne, nawet po wyrobieniu :/ i tak się beznadziejnie marszczą jak się obciąga palce, ściągacz nawet niewiele pomaga, bo jak się za mocno ściągnie to się wcina w nogę i ociera. Kolejną wadą baletek akcesowych jest ich szerokość..... konkretniej mają tylko jedną szerokość i dla jednej osoby są dobre, dla drugiej sa wąskie dla trzeciej z kolei za szerokie...
raisa

Post autor: raisa »

Grishko są dobre (mówię o modelu 6), mnie się dobrze w nich ćwiczy, ale ja muszę (wymaga tego pedagog) mieć troczki i w połączeniu z gumkami nie wygląda to dobrze.
ODPOWIEDZ