Sztuczne podbicie

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja uważam, że to sztuczne podbicie jest całkiem interesującym wynalazkiem, sama pewnie bym tego nie użyła choć chętnie bym spróbowała! :mrgreen:

Co do malowania kobiet to co innego.
Malujemy się by podkreślić swoją urodę, a to że nie które kobiety nie znjają umiaru albo używają tandetnych kosmetyków to ich problem.
Czajori

Post autor: Czajori »

[quote:8789c7a837="sfra"]

tak, a jakie oszustwo robią kobiety, które się malują?! :570:[/quote:8789c7a837]

No, ja Cię bardzo przepraszam! :P
Makijaż ma wydobywać piękne rysy twarzy i tuszować ewentualne niedoskonałości, a nie przysparzać nam miejsc w prestiżowych szkołach baletowych, jak ponoć może czynić hucznie zwane sztuczne podbicie!
Aha, faceci też się stylizują, używają np. gumy do włosów :twisted:
W przypadku obu płci mówimy tu o wydobyciu tego, co ładne i efektowne, a nie o nieprofesjonalnej ściemie. :694:
VisVersa

Post autor: VisVersa »

szczerze podziwiam niektórych ludzi za dar twórczego myślenia... sama w życiu nie wpadłabym na tą gąbkę :lol:

[size=9:8ea1df94b7](a i nnych podziwiam za zdolność argumentowania >> sfra ;)[/size:8ea1df94b7]
edysia baletnica

Post autor: edysia baletnica »

A wracając do sztucznego podbicia to zaobaczcie co wymyślili :shock:
http://www.dancearches.com.
ciekawe czy sztuczne przeprosty itp. tez wymyśla :roll:
nathaliye

Post autor: nathaliye »

jesli to wszystko jest metoda na podkreslenie estetyki podbicia i uzywa tego ktos kto tanczy to moim zdaniem wszystko jest ok, dla poczatkujacych takie rzeczy nic im nie pomoga bo nie maja wlasnego podbicia dobrego ktory cwicza tylko nosza wkladki sciskajace, metoda z gabka to szczyt glupoty, moze od razu dac stope pod skalpel i niech chirurg ja wyrzeźbi
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Nie wygląda to do końca naturalnie... W sumie nie wiem czy bym chciała coś takiego założyć. W ogóle musi być niewygodne. Jak już ktoś chce inwestować w coś tego typu to lepiej w maszynke. Przynajmniej wyrabia się własne podbicie...
nathaliye

Post autor: nathaliye »

fakt tez ze ono tylko wyglada a nie jest na stale, zawsze pamietac o zalozeniu tego, zreszta lepiej miec wlasne podbicie moze nie jakos super duze niz nosic takie opaski
gonia

Post autor: gonia »

na mój gust, to podbicie wcale nie wygląda jakoś super- jest takie nienaturalne i tyle. ale fakt- na scenie może nie być widać tej nienaturalności....

swoją drogą- gdyby ta kobitka nie miała sporego podbicia, to by nie położyła stopy na ziemi- w tym nie pomoże sztuczna nakładka...
http://www.dancearches.com.au/images/%20077_prv.jpg
lusiak

Post autor: lusiak »

ale ona przeciez nie ma nogi rownolegle do podlogi, wiec tak wiele osob polozy stope na ziemi. aczkolwiek to nie zmienia faktu, ze podbicie ma ladne (przynajmniej moim zdaniem).
gonia

Post autor: gonia »

no nie ma, ale jakby przeprost trochę 'urównolegla' jej tą nogę.
ok, a może ja się mylę ;-)
ODPOWIEDZ