Troczki

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

I w sumie to jest najważniejsze. Nie ma reguły, bo każda stopa jest inaczej zbudowana.
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Ja mam satynowe troczki i mi się nie zsuwają, ale gumkę też mam. I gdybym nie przeszywała sobie troczków, to wystarczyłybymi tylko gumki. Chociaż jak mam zawiązane troczki to pointy lepiej trzymają się na stopie.
Maron

Post autor: Maron »

jeżeli przyszyjesz sobie tej gumki więcej i odprujesz troczki może być ci nawet jeszcze wygodniej, ale do takiej zmiany to trzeba się przyzwyczaić...
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Ja w sumie nie muszę mieć gumek, a raczej wolę nie, bo wbijają mi się w skórę i w tym miejscu mam obtarcia... ale nikomu z osób, które znam się tak nie dzieję więc...

Jeszcze co do samych troczków to nie wiem dlaczego po kilku razach jak wejdę na połpalce(w pointach) to mi się odrywają i muszę je znowu przyszywać. Tak w kółko...
Nawet jak przyszyję nie wiem jak mocno:/
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Balerinko jak masz satynowe troczki to je najpierw opal po obu stronach. I jeszcze zanim przyszyjesz to je tak złóż na końcu i przyszyj tak jakby podwójną warstwę troczka. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi... (ahhh ten talent to tłumaczenia...:/). A gumki może masz po prostu za mocno przyszyte i dlatego ci się wbijają.
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

a czy gumki sprawdzają się do podtrzymywania troczków ,,tam z tyłu'' ?
kosssela

Post autor: kosssela »

[quote:c3aa480f3b="chmieleslava666"]a czy gumki sprawdzają się do podtrzymywania troczków ,,tam z tyłu'' ?[/quote:c3aa480f3b]

ja jestem z tylnich gumek bardzo zadowolona!
Jezlei pointy spadają to polecam:)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

no a dla mnie te pętelki z tyłu to absurd....;) Jeśli wszyje się gumkę od razu przy szwie tylnym, nic nie spada.
Susanna

Post autor: Susanna »

Odświeżając
Może ktoś wrzucić zdjęcie point z przyszytymi troczkami takie by było widać jak te troczki na szwach wyglądają w środku i na wierzchu pointy ? Byłabym bardzo wdzięczna bo przyszywam troczki i nie wiem jak ma wyglądać szew
Joanna

Post autor: Joanna »

[color=darkred:19cd5a071d]Proszę pamiętać, że forum to nie blog!

Proszę ograniczyć mało wnoszące do tematu posty, będą one usuwane.[/color:19cd5a071d]
ODPOWIEDZ