Ja mam satynowe troczki i mi się nie zsuwają, ale gumkę też mam. I gdybym nie przeszywała sobie troczków, to wystarczyłybymi tylko gumki. Chociaż jak mam zawiązane troczki to pointy lepiej trzymają się na stopie.
Ja w sumie nie muszę mieć gumek, a raczej wolę nie, bo wbijają mi się w skórę i w tym miejscu mam obtarcia... ale nikomu z osób, które znam się tak nie dzieję więc...
Jeszcze co do samych troczków to nie wiem dlaczego po kilku razach jak wejdę na połpalce(w pointach) to mi się odrywają i muszę je znowu przyszywać. Tak w kółko...
Nawet jak przyszyję nie wiem jak mocno:/
Balerinko jak masz satynowe troczki to je najpierw opal po obu stronach. I jeszcze zanim przyszyjesz to je tak złóż na końcu i przyszyj tak jakby podwójną warstwę troczka. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi... (ahhh ten talent to tłumaczenia...:/). A gumki może masz po prostu za mocno przyszyte i dlatego ci się wbijają.
Odświeżając
Może ktoś wrzucić zdjęcie point z przyszytymi troczkami takie by było widać jak te troczki na szwach wyglądają w środku i na wierzchu pointy ? Byłabym bardzo wdzięczna bo przyszywam troczki i nie wiem jak ma wyglądać szew