Żaba (jak prawidłowo się rozciągnąć aby zrobic żabę?)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
amira_budur

Post autor: amira_budur »

hmm. moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi z żaba?
bo z tego co wnioskuje to ja ta 'figure' umiem od dziecka, zupelnie bezwysilkowo. mozna byc rozciagnietym bez cwiczen? :razz:
nic nie czuje(bolu) robiac 'zabe' . poza tym warto dodac, ze z powodu problemow ze zdrowiem nie chodze od 2 lat na wf, a stojąc z prostymi nogami umiem swobodnie polozyc dlonie na ziemi, tez nie czujac bolu ani napiecia(czego moja superaktywna fizycznie klasa nie umie).

wy jestescie baletnicami ,a ja totalnie sie nie ruszam; i wy nie umiecie, a ja tak?! w tym musibyc jakis haczyk :lol: wyjasnicie mi ? :D
Maron

Post autor: Maron »

może masz jakieś przypadłości typu hipermobilność albo elastopatia?
amira_budur

Post autor: amira_budur »

Princess Maron: nie :twisted:
Czajori

Post autor: Czajori »

Na mój gust masz po prostu tzw. "miękkie nogi" tudzież inne ścięgna :P, dzięki czemu bez specjalnego przygotowania fizycznego możesz machać rzeczy, które stanowią problem dla innych osób. Gdybyś była tancerką byłby to bardzo duży bonus.

Skończmy jednak offtop.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja też tak mam.
Nigdy nie musiałam się jakoś specjalnie rozciągać... zawsze było:szpagat, żabka, przegięcie.
Tylko teraz po prostu, żeby sobie powiększyć rozciągnięcie się rozciągam ;)
jajaja

Post autor: jajaja »

e tam to tą zabe umiem zrobić to jest banalnie proste w 6 klasie podstawówki nas tego uczyli to jest łątwe ale myslałam nad tym zeby umieć rendon czy jakoś tak
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

no wiesz, ja też znam wiele dziewczyn (i sama jestem) z 6 klasy podstawówki, które to umieją, a na świecie jest jeszcze więcej dużo mniejszych dziewczynek, które to umieją...
nathaliye

Post autor: nathaliye »

tyle ze nie wszyscy wykonują ja poprawnie, wiec sie nie zgodzę ze to jest banalnie proste
malinoweoczy

Post autor: malinoweoczy »

Na początku wspomniane coś było o planie 100 dni, ale ta strona jest po angielsku i nie mogłam z niej nic wyczytać, w wyszukiwarce też nic konkretnego nie znalazłam. Czy mógłby mi podać więcej informacji na ten temat? Może na pw, żeby nie robić offtopu.
Czajori

Post autor: Czajori »

Polecam ten wątek:
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2374
ODPOWIEDZ