Dla Amatorów

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
GwiazdkaNadia

Dla Amatorów

Post autor: GwiazdkaNadia »

Jest nas trochę na tym forum i nie wiemy gdzie pisać, że o jej, jak fajnie, jacy jesteśmy z siebie dumni bo mamy pointy, bo w nich stajemy i robimy piruet nawet :razz: Piszmy tu.
Agnes

Post autor: Agnes »

A jak ktoś nie po szkole baletowej, ale bez point i tylko trochę uczący sie też może pisać?:D:D A planuję zakup point to jeszcze posłuchacie moich zachwytów:D
GwiazdkaNadia

Może pisać:) Pointy to tylko taka przenośnia. Temat dla wszystkich, którzy coś robią baletowego. Nawet jeśli ćwiczą szpagat. Ale w stronę baletu:) Dwoma udanymi piruetami w skarpetkach też się można chwalić:)
Agnes

Post autor: Agnes »

Do piruetów mi chyba trochę daleko obawiam sie:) Chociaz jak ostatnio próbowałam to tak jaby mi wyszedł:D Ale zapewne niepoprawnie i w ogóle:P A i tak sie cieszyłam:)
Alleoya

Post autor: Alleoya »

To ja też się przyłączę. Do szkoły baletowej ani nawet do ogniska nie chodzę... Ale mam szansę iść od przyszłego roku. Ja mogę pochwalić się jednym piruetem z piątej pozycji (w skarpetkach oczywiście). Nawet się nie wywracam ;D
GwiazdkaNadia

No, mi też wychodzą. Z drugiej, nawet w pointach!
Ciesz się, że masz szansę iść... :) W przyszłym roku znikniesz z działu amatorów, a ja zostanę;(
Anka

Post autor: Anka »

Ja sie moge pochwalic, że udało mi sie osiągnąc szpagaty na obie nogi i ostatnio pełen sznurek :P. A co do piruetów - w skarpetkach robie dwa normalne, a jak mam lepszy dzien to nawet jakies fouetté
GwiazdkaNadia

Szpagaty... Mm...
Fouette? Tak sama z się? No to fantastycznie! Ja pracuję nad rozciągnięciem i piruetami:D
Sznurki? A co to?:)
Anka

Post autor: Anka »

sznurek to szpagat poprzeczny ;)
a piruety pokazywała mi koleżanka no i troche podpatrzyłam w teatrze

no i mam nadzieje od przyszłego roku zapisac sie na zajęcia stricte baletowe ;)
Nati

Post autor: Nati »

hehe no ja robię piruety w poiontach :) gorzej z fouettes :roll:
ODPOWIEDZ