Jak to jest z tą wagą?!
Czemu żartujący?
Toż to oczywista oczywistość, żeście wszyscy grubasy i do niczego się nie nadajecie.
Tylko JA wiodę prym w tej dziedzinie.
Tak, tak.
PS. Wszelkie głosy zazdrości niech natychmiast umilkną
[size=7:b4a47ffe65]Ło matko, matko[/size:b4a47ffe65]
A tak serio to powinniśmy rozpatrywać tutaj kwestie wagi tancerzy w sposób ogólny... Na co komu wiedzieć kto ile waży przy jakim wzroście? Wystarczy, że pójdziecie parę stron wstecz -> tysiąc jeden razy już było mówione o braku możliwości określenia czyichś warunków fizycznych bez realnego kontaktu.
Taka sprawa.
...
łagodząca sytuację minka -> ;)
Toż to oczywista oczywistość, żeście wszyscy grubasy i do niczego się nie nadajecie.
Tylko JA wiodę prym w tej dziedzinie.
Tak, tak.
PS. Wszelkie głosy zazdrości niech natychmiast umilkną
[size=7:b4a47ffe65]Ło matko, matko[/size:b4a47ffe65]
A tak serio to powinniśmy rozpatrywać tutaj kwestie wagi tancerzy w sposób ogólny... Na co komu wiedzieć kto ile waży przy jakim wzroście? Wystarczy, że pójdziecie parę stron wstecz -> tysiąc jeden razy już było mówione o braku możliwości określenia czyichś warunków fizycznych bez realnego kontaktu.
Taka sprawa.
...
łagodząca sytuację minka -> ;)
Znalazłem ciekawą rzecz, mam nadzieję że mnie za to nie zlinczują, ale to nie są tym razem moje poglądy. Znalazłem tabele wagi dla dziewcząt i chłopców w Moskiewskiej Szkole. O ile w przypadku dziewcząt są zrozumiałem, a tyle już w przypadku chłopców mocno się zdziwiłem. Okazuje się, że ja się ledwo mieszczę w prawidłowej wadze...... :shock:
Strona jest po rosyjsku (strona zresztą oficjalna szkoły) ale tabelki na dole są z samymi cyferkami. Tam jest wzrost (рост) i waga (вес). Pierwsza tabelka jest dla dziewcząt a druga dla chłopców. Uwagi są takie, że do wzrostu 169cm waga może się wahać plus/minus 1 kg; a od 170cm plus/minus 2 kg. I uwaga, powyżej 50 kg nie można brać udziału w partnerowaniach (to do dziewcząt.....chyba dobrze zrozumiałem).
http://www.balletacademy.ru/page-process_eng.htm
Strona jest po rosyjsku (strona zresztą oficjalna szkoły) ale tabelki na dole są z samymi cyferkami. Tam jest wzrost (рост) i waga (вес). Pierwsza tabelka jest dla dziewcząt a druga dla chłopców. Uwagi są takie, że do wzrostu 169cm waga może się wahać plus/minus 1 kg; a od 170cm plus/minus 2 kg. I uwaga, powyżej 50 kg nie można brać udziału w partnerowaniach (to do dziewcząt.....chyba dobrze zrozumiałem).
http://www.balletacademy.ru/page-process_eng.htm
O ile dziewczyna jeszcze wygląda przyzwoicie w balecie, jak jest nawet za szczupła, to chłopcy/mężczyźni dla mnie wyglądają wtedy po prostu źle... Nie wygląda to po prostu dla mnie dobrze, jak tancerz na scenie jest za chudy. Gdzie jest miejsce dla poczucia estetyki widza? Facet na scenie nie może wyglądać, jak by się miał zaraz złamać, i że niby 'amant' jeszcze ma być 'chucherkowaty'? - nie... ;)