Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Nell

Post autor: Nell »

Co sie stało???
Torin

Post autor: Torin »

No cóż - pewnie [b:e4c261daf2]Kasia :))[/b:e4c261daf2], stwierdziła, że takie grubasy nie maja co robic na forum baletowym :P ;)

Torin
[size=9:e4c261daf2]żartujący offfffff kooors :D[/size:e4c261daf2]
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Czemu żartujący?
Toż to oczywista oczywistość, żeście wszyscy grubasy i do niczego się nie nadajecie.
Tylko JA wiodę prym w tej dziedzinie.
Tak, tak.

PS. Wszelkie głosy zazdrości niech natychmiast umilkną

[size=7:b4a47ffe65]Ło matko, matko[/size:b4a47ffe65]

A tak serio to powinniśmy rozpatrywać tutaj kwestie wagi tancerzy w sposób ogólny... Na co komu wiedzieć kto ile waży przy jakim wzroście? Wystarczy, że pójdziecie parę stron wstecz -> tysiąc jeden razy już było mówione o braku możliwości określenia czyichś warunków fizycznych bez realnego kontaktu.
Taka sprawa.
...
łagodząca sytuację minka -> ;)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Masz dobrą wagę, przez 30 stron dyskutujemy o tym, że waga nie jest żadnym wyznacznikiem tego jak wyglądasz! :)

http://partnerstwo.onet.pl/1506033,3502,,grozne_ksiezniczki,artykul.html
Bardzo ciekawy artykuł o Anie i Mii.
Father

Post autor: Father »

Ciekawe dlaczego faceci nie popadają w anoreksję ani w bulimię ani też nie maja takich kompleksów na punkcie wlasnej wagi? Powiem więcej, większość z nich nie przepada za takimi dziewczynami 45/165. :D
Maron

Post autor: Maron »

wynika to z tego że organizmy mężczyzn działają zupełnie inaczej pod tym względem, Tatuś ;)
popadają i to częściej niż myślisz, ale nie tak często z kolei jak dziewczyny...
milton

Post autor: milton »

Znalazłem ciekawą rzecz, mam nadzieję że mnie za to nie zlinczują, ale to nie są tym razem moje poglądy. Znalazłem tabele wagi dla dziewcząt i chłopców w Moskiewskiej Szkole. O ile w przypadku dziewcząt są zrozumiałem, a tyle już w przypadku chłopców mocno się zdziwiłem. Okazuje się, że ja się ledwo mieszczę w prawidłowej wadze...... :shock:
Strona jest po rosyjsku (strona zresztą oficjalna szkoły) ale tabelki na dole są z samymi cyferkami. Tam jest wzrost (рост) i waga (вес). Pierwsza tabelka jest dla dziewcząt a druga dla chłopców. Uwagi są takie, że do wzrostu 169cm waga może się wahać plus/minus 1 kg; a od 170cm plus/minus 2 kg. I uwaga, powyżej 50 kg nie można brać udziału w partnerowaniach (to do dziewcząt.....chyba dobrze zrozumiałem).
http://www.balletacademy.ru/page-process_eng.htm
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

mnie by musiało podnosić 5 panów :D
dajcie spokój, nie podobają mi się te "szpiterloki" z rosyjskich szkół. wygląd wyglądem, ale takiemu młodemu człowiekowi psuje się psychikę ;]
Joanna

Post autor: Joanna »

O ile dziewczyna jeszcze wygląda przyzwoicie w balecie, jak jest nawet za szczupła, to chłopcy/mężczyźni dla mnie wyglądają wtedy po prostu źle... Nie wygląda to po prostu dla mnie dobrze, jak tancerz na scenie jest za chudy. Gdzie jest miejsce dla poczucia estetyki widza? Facet na scenie nie może wyglądać, jak by się miał zaraz złamać, i że niby 'amant' jeszcze ma być 'chucherkowaty'? - nie... ;)
Torin

Post autor: Torin »

Ja skromnie poprę Twoje zdanie :) Facet nie może wyglądać jak kij od miotły ;)
Rozszerzę je tylko o własny pogląd (wielokrotnie już tu artykułowany :D ), że strasznie szczupłe tancerki też wyglądają nie tego ;) Takie tam moje zdanie !

Torin
ODPOWIEDZ