Balet dla 5-latki - Kraków

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Wyzej podane sa namary na szkoly, moze prowadza tez zajecia dla mlodszych dzieci.
Moze uczennice tych szkol beda cos wiecej wiedziec na ten temat. Zawsze warto osobiscie zapytac w szkole. Tym bardziej jesli chodzi o siostry moga sie zgodzic.
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Wiem, że u nas są jakieś 3-latki w najmłodszej grupie (Konserwatorium Tańca) tak więc może twoja córka też mogłaby chodzić :)
Sil

Post autor: Sil »

Bardzo Wam dziekuje :)

prosze powiedzcie mi jeszcze czy z przyjeciem dzieci nie ma problemu? czy sa jakies kryteria ktore trzeba spelnic?

Ania czy moglabym prosic o strone www Konserwatorium? szukam w googlach i juz oczoplasu dostaje ;)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Z przyjeciem dzieci nie ma problemu, zazywczaj nie ma zadnych kryteriow. Oprocz rozmowy z p.dyrektor;-) (Mowie o Szkole baletowej w Krakowie)
Columbina

Post autor: Columbina »

Strona owej szkoły to [URL=www.sbkrakow.nq.pl]www.sbkrakow.nq.pl[/URL] - serdecznie zapraszamy :)
Domi

Post autor: Domi »

Ja polecam Studio Baletowe Opery Krakowskiej, które również prowadzi zajęcia dla maluchów, dużym atutem szkoły jest udział uczniów w spektaklach Opery.

http://www.opera.krakow.pl/index.php?id=136
Julia

Konserwatorium Tańca

Post autor: Julia »

Konserwatorium Tańca

www.taniecwkrakowie.republika.pl

Atutem szkoły jest:

-innowacyjność, kreatywność, dynamiczność, rozwój oraz powiew młodości :-)
-udział w spektaklach i koncertach baletowych, (również jako repertuar Krakowskiej Opery Kameralnej)
-2 razy w roku organizowane są obozy taneczne dla uczniow naszej szkoły,
-uczestnictwo uczniów w konkursach tanecznych w kraju i za granicą,
-szkolenie w różnych technikach tanecznych od zabaw rytmicznych dla dzieci, przez barre au sol, balet klasyczny, taniec ludowy i charakterystyczny, modern, jazz, hip-hop.
-otwarcie na nowe techniki taneczne,
-warsztaty z najlepszymi profesorami ze swiata teatralnego w Polsce,
-wprowadzanie eksperymentalnych grup dla dzieci w wieku 3, 4, 5 i 6 lat, gdzie podczas zajec dzieci ucza się tańca i jezyków obcych.
Nasi pedagodzy szkolą się w szkołach tanecznych w Moskwie, Londynie, Paryżu i Nowym Yorku.

Zajęcia odbywaja się na nowo wyremontowach salach baletowych, specjalnie przygotowanych na potrzeby Konserwatorium Tańca w Krakowskiej Operze Kameralnej przy ulicy Miodowej 15. Wszelskich informacji odnosnie zapisów można zasięgnąć pod numerem telefonu: 0510-711-461

Szkoła przeznaczona jest dla dzieci z pasją artystyczną.

Serdecznie zapraszamy !!! :-)))
Sil

Post autor: Sil »

Dziekuje :)
W pon zaczniemy dzwonic i pytac,dam znac na co sie zdecydowalysmy :smile:
Julia

Zdjęcia

Post autor: Julia »

Pod tym linkiem możecie obejrzeć zdjęcia z Konserwatorium Tańca. Są tam również zdjęcia najmłodszych naszych uczniów - 3, 4 i 5 latków :-)

http://picasaweb.google.pl/Juliabalet/

Pozdrawiam
Julia
kanka77

Post autor: kanka77 »

A ja zapisałam córeczkę do SB na Łąkowej - jest zakochana w balecie bez granic:) Zobaczymy jak długo fascynacja potrwa i jak nauczycielka poradzi sobie z tak młodą uczennicą. Baletki zostały zakupione, body z długim rękawem też - niecierpliwie oczekujemy pierwszych zajęć.
Wiem, że to tylko zabawa, ale mam czasem wrażenie, że moja córka oczekuje konkretnych wskazówek jak te jej małe stópki i rączki układać. Zobaczymy po pierwszych zajęciach.
ODPOWIEDZ