Gdzie tańczycie wspołczesny?
-
fijoletowa
Ja tańczę współczesny w moim kochanym Teatrze Tańca GEST gdzie zaczęła się cała moja fascynacja tańcem:) Nie mogę porównać, który taniec bardziej lubię, bo typowej klasyki jak dotąd nie tańczyłam. Jednak wydaje mi się, że taniec współczesny ma większe pole do popisów, można łączyć style, eksperymentować, zaś balet zamyka Cię w kanonie zasad, co nie skreśla baletu z mojej `naj` listy tańców:)
Nie wiem czy dokładnie o ten sam Teatr Tańca GEST Ci chodzi, bo czasem spotykam się z podobnymi nazwami. Ale jeśli chodzi Ci o spektakl pt. "Brama" to fakt, my go tańczyłyśmy na przeglądach tanecznych:) A skąd znasz GEST?
[quote:d451a8a124="Nati"]bardzo fajny zespół to był z tego co pamiętam[/quote:d451a8a124]
[size=9:d451a8a124]I taka mała poprawka, my w sumie jesteśmy już teatrem tańca, a nie zespołem, bo nasze układy mają już jakieś tam przesłanie :) Tak na marginesie, bo pamiętam, że kiedyś nam nasza pani instruktor zwróciła uwagę, że my jesteśmy teatrem tańca, a nie zespołem:)[/size:d451a8a124]
[quote:d451a8a124="Nati"]bardzo fajny zespół to był z tego co pamiętam[/quote:d451a8a124]
[size=9:d451a8a124]I taka mała poprawka, my w sumie jesteśmy już teatrem tańca, a nie zespołem, bo nasze układy mają już jakieś tam przesłanie :) Tak na marginesie, bo pamiętam, że kiedyś nam nasza pani instruktor zwróciła uwagę, że my jesteśmy teatrem tańca, a nie zespołem:)[/size:d451a8a124]
Przyznam szczerze, że do zespołu chodzę od roku. I dopiero od roku jesteśmy tak jak by w tej starszej grupie, która jest tym właściwym gestem bo, reszta to maluchy:) Tak więc parę lat temu jeszcze ten nasz dzisiejszy gest był dzieciaczkami, a starsze dziewczyny jeździły na występy :) Niestety powoli zaczęły się wykruszać no i grupy zostały połączone. Te dziewczyny ze starszego gestu możliwe, że skojarzyłyby o czym mówisz, a dla mnie jest to kolejne ciekawe info :)