Gdzie tańczycie wspołczesny?

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

mam nadzieje, że jak starczy mi czasu, to będe to się tam uczyć od nowego roku szkolnego :)
Piękna

Post autor: Piękna »

Ja mam zajecia z Panią Beatą Koch i na prawde bardzo je polecam sa takie pelne energii bylac co prawda dopiero na jednych zajeciach ale to na prawde jest cos ten wysilek jest wart teraz tworzymy nowy uklad do przegladu w kwietniu :) :twisted:
AnnMarie

Post autor: AnnMarie »

Ja uczęszczam na współczesny w moim mieście do Domu Kultury, gdzie mama zajęcia 3 razy w tygodniu. Ja miałam przyjemność być na warsztatach u ŚTT i z Erykiem Makohonem i Pawłem :) z GrupyBoso :) Ale było świetnie :)
maaartaaa

Post autor: maaartaaa »

a ja mam konkretnie pytanie do osob z trojmiasta:

gdzie tanczycie? i czy mozna do was dolaczyc do grupy, bo ja caly czas szukam czegos fajnego i naprawde ciezko mi cos znalezc
Nemo

Post autor: Nemo »

To zależy czego czekujesz. Są przecież zajęcia ze współczesnego w różnych miejscach i nie ma problemu z dołączeniem. Już kilka razy na forum padało to pytanie.
MiKi

Post autor: MiKi »

Ja tańczę współczesny w moim kochanym Teatrze Tańca GEST gdzie zaczęła się cała moja fascynacja tańcem:) Nie mogę porównać, który taniec bardziej lubię, bo typowej klasyki jak dotąd nie tańczyłam. Jednak wydaje mi się, że taniec współczesny ma większe pole do popisów, można łączyć style, eksperymentować, zaś balet zamyka Cię w kanonie zasad, co nie skreśla baletu z mojej `naj` listy tańców:)
Nati

Post autor: Nati »

ooo znam GEST :D jeśli to ten sam... (taniec U słońca bram czy cos takiego?? ) :D bardzo fajny zespół to był z tego co pamiętam :D
MiKi

Nie wiem czy dokładnie o ten sam Teatr Tańca GEST Ci chodzi, bo czasem spotykam się z podobnymi nazwami. Ale jeśli chodzi Ci o spektakl pt. "Brama" to fakt, my go tańczyłyśmy na przeglądach tanecznych:) A skąd znasz GEST?

[quote:d451a8a124="Nati"]bardzo fajny zespół to był z tego co pamiętam[/quote:d451a8a124]
[size=9:d451a8a124]I taka mała poprawka, my w sumie jesteśmy już teatrem tańca, a nie zespołem, bo nasze układy mają już jakieś tam przesłanie :) Tak na marginesie, bo pamiętam, że kiedyś nam nasza pani instruktor zwróciła uwagę, że my jesteśmy teatrem tańca, a nie zespołem:)[/size:d451a8a124]
Nati

Post autor: Nati »

e zespół jako grupa o to mi chodziło. Ja tez tancze m.in. w teatrze tanca TEATR WYOBRAŹNI. Jeśli juz długo tak chodzisz, to powinnaś kojarzyć głównie z festiwalu w Kielcach jakies 3 lata temu, Wy miałyscie gran prix a my 2 miejsce...i jeszcze na innych festiwalach czasem sie widzimy :)
MiKi

Przyznam szczerze, że do zespołu chodzę od roku. I dopiero od roku jesteśmy tak jak by w tej starszej grupie, która jest tym właściwym gestem bo, reszta to maluchy:) Tak więc parę lat temu jeszcze ten nasz dzisiejszy gest był dzieciaczkami, a starsze dziewczyny jeździły na występy :) Niestety powoli zaczęły się wykruszać no i grupy zostały połączone. Te dziewczyny ze starszego gestu możliwe, że skojarzyłyby o czym mówisz, a dla mnie jest to kolejne ciekawe info :)
ODPOWIEDZ