Dla Amatorów

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Alleoya

Post autor: Alleoya »

Muszę odejść od tego zacnego grona ludzi bez szkoły ale z pointami :D zaczęłam naukę w ognisku baletowym :) spełniam przez to swoje marzenia i życzę każdemu, by także znalazł swoje powołanie :)
zeneve

Post autor: zeneve »

ja chciałam zapytać, czy ktoś pomoże dobrac mi pointy. bo ja nowa całkiem :( i nic nie wiem o balecie a uwielbiam tańczyć :) 3765179 :*
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

jak nic nie wiesz o balecie, to może na razie poprzestań na baletkach. :)
foamclene

Post autor: foamclene »

O zanlazlam miejsce dla siebie :)
ma nadzieje ze uda mi sie zapisac na jakies zajecia dla emerytowanych amatorow
o piruetach, szpagatach i sznurkach nawet nie marze (choc za mlodu bylam rozciagnieta) teraz mam wrazenie ze sicagna mi sie o polowe skurczyly, a miesnie mam w zaniku
chcialabym jendak nauczyc sie podstawowych krokow/figur i nieco sie fizycznie usprawnic...

a od tzrech dni mam nawet pointy ;) mialy byc obiektem do fotografowania a potem wisiec w sypialni, ale nie moglam sie oprzec zeby ich na nogi nie zalozyc (jej co za tortura!!!)
zrobilam to bardzo ostroznie, bo sporo naczytalam na forum, ze takie fanaberie nie sa najbezpieczniejsze (mimo zelowych wkladek naprawde podziwiam od tej chwili wszytskich tancerzy na pintach nie tylko solisci powinni dostawac kwiaty - wsyztskim sie naleza! ;)
i dwugodzinny masaz stop ;)
Alice

Post autor: Alice »

Ja też nie chodzę do SOB , ani OSB ( choć mogłam ) ,więc może coś napiszę :D
Według mnie jak bardzo się chce to można tańczyć , tylko trzeba działać :!:
Ja znalazłam panią, która mnie uczy i jestem jak na razie z tego bardzo zadowolona :)
Możecie też zaciągnąć do tego znajomych :) ja tak zrobiłam i teraz jest nas pięć dziewczyn :) Tylko jeszcze nie wiem jak nazwać naszą małą grupę :P
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

Ja przez 2 lata sie tak bawiłam.(sama z pointami) Same zakładanie point to tortura? Nie no napewno nie chyba że są nie rozrobione. Nogi bolą dopiero przy próbach stawania.
Podreptać można zawsze i nigdy nie bolą :D No i jak ktoś nie ma doświadcznia z Pointami to koniecznie kupujemy `Novice` z Grishko.
Oczywiście jak to ja`POZDRAWIAM`
PapillonMonCheri

Post autor: PapillonMonCheri »

hah, ja pod choinkę dostałam trochę pieniędzy i zastanawiam się, co z nimi zrobić ..
hym hym ... a może jednak te pointy ? nauczyłabym się czegoś, :D
jak myślicie ? doradźcie mi ;P
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

Jak chcesz, to kup Novice z Grishko. Nauczysz się w nich chodzić, po jakimś czasie może na nich staniesz? Moim zdaniem warto bo tak ja zaczynałam a byłam od Ciebie 2 lata młodsza. Pozdrawiam :D
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

a nie lepiej zamiast kupować pointy na których i tak nie będzie potrafiły prawidłowo stanąć, a co już dopiero tańczyć, zainwestować w jakieś warsztaty taneczne i się naprawdę czegoś nauczyć? też marzę o pointach, też nie mam, może i nigdy na nich nie zatańczę, ale myślmy logicznie.
alex24112

Post autor: alex24112 »

Słyszałam o Novice... Podobno są bardzo dobre dla początkujących ale niestety mam za dużą stopę...
ODPOWIEDZ