Dla Amatorów

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

Nie rozwijamy dyskusji. Skoro tak, to miałam błędne informacje soory. :)
Alice

Post autor: Alice »

[quote:474b77f360="sasetka2505"]Moja historia jest krótka i może nudna, ale dla mnie to naprawdę bardzo szczęśliwy zbieg okoliczności(jeśli takie istnieją). W 1 klasie we wrześniu poszłam z mamą zapisać się na balet (wcześniej chwilę ją męczyłam). Niestety nie było już miejsc. Po jakimś 1,5 miesiąca zadzwonili, że ktoś zrezygnował. To były na początku tylko zajęcia raz w tygodniu po 45 minut. Pamiętam moją pierwszą lekcję baletu. Kiedy Pani podeszła, żeby mnie poprawić przestraszyła się, jak poczuła jak wali mi serce. Do tej pory pamiętam, którego ćwiczenia nie mogłam pojąć. Zaskoczenie przeżyłam na początku 2 roku kiedy okazalo się, że nie jestem w swojej grupie. Dopiero po jakimś miesiącu dowiedziałam się, że zostałam przeniesiona grupę wyżej. I tak już zostało. Chodzę na balet 7 rok w MDK( teraz już zwanym Pałacem Młodzieży), ciagle kocham to co robię. Wiem, że po moich zajęciach1-2 razy w tygodniu nie zostanę profesjonalną tancerką, ale zamierzam tańczyć dopóki będę miała siłę.[/quote:474b77f360]

Może nie zostaniesz profesjonalną tancerką, ale widziałam jak tańczysz i bardzo Ci zazdroszczę :D :D
sasetka2505

Post autor: sasetka2505 »

dzięki :) taniec to moje życie, a raczej moje wnętrze. (przepraszam moderatorów za ten offtop, mam nadzieję, że wybaczą :))
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

hej ja ćwiczę sama od grudnia 2008 brakuje mi jeszcze 7-10 cm do szpagatu, ale mam ładny point(jestem z tego dumna) przegięcie korpusu do tyłu może być, ale jak wstrzymuje oddech :D 1,5 pirueta max obroty 170 stopni, bez przewrócenia się, podstawowe pozycje rak nog itp mam opanowane a nogi nadal wykrecam mam jakies 110 stopni(bardzo żle) strasznie bym chciała do osb, ale mama by sie nie zgodziła a daleko... na pointach bede stawala juz niedlugo (jak je juz dostane :D ) mam 13/14 lat za poł roku

wiem,ze nie zbyt na temat ale co to jest to rozwarcie :?:
JustDance.

Post autor: JustDance. »

Ja też od niedawna zaczęłam, do szpagatu mi więcej brakuję... : D
Wcześniej tańczyłam i właściwie nadal tańczę też inne style, ale koleżanka zaraziła mnie baletem...
Niedługo dostanę pointy ale jeszcze nie wiem, co z edukacją pod tym kątem...
Ile zajęła wam nauka stania na poincie?
Lottie

Post autor: Lottie »

nin(j)a ja tez jestem z zielonej góry (okolice) i tez mi za daleko do baletówki ;(
jednak tańczyłam przez 6 lat wspólczesnt teraz troche hip hopu i dalej na własną rękę się rozwijam (jeśli chodzi o współczesny) . dużo czasu w domu poświęcam na rozciąganie. szpagaty na lewą i prawą opanowane (na prawą nawet ponad szpagat :D ), point i wygięcie w kręgosłupie dobre, a w pierwszej stoje na 180 :D
jestem z siebie dumna z siebie, że jako amatorka juz tak dużo osiągnęłam (moim zdaniem) ;p

no i musze się pochwalić że w piątek zamawiam swoje pierwsze pointy :D
JustDance.

A ja w sobotę jadę XD *chwali się*
[b:2dd742b27d]Lottie[/b:2dd742b27d], gratuluję. : )
Susanna

Post autor: Susanna »

Ja wam też gratuluję i...
Jutro będę miała pierwsze pointy ! :D
Lottie

Post autor: Lottie »

[b:f4f02dfc19]Susanko[/b:f4f02dfc19] czekamy na relacje z pierwszych godzin spędzonych w pointach :D
JustDance.

Ooo tak. A ja w sobotę pojadę... Ciekawe, ile zajmie mi nauka chodzenia i eyyy stania. : ]
Zapewne sporo.
Ja już w sobotę zdaję relacje też, a na relację [b:3e4ff8d89c]Susanny[/b:3e4ff8d89c] czekam z niecierpliwością :)
ODPOWIEDZ