pstrykajacy kręgosłup, biodra i inne części ciała

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Father

Post autor: Father »

Strzelanie jest niegrożne (bylem u ortopedy) natomiast bólu nie można bagatelizować.
Ja to zrobiłem (pomimo bólu skakałem na rolkach) i w wyniku tego mam nadwerężoną łękotkę. O skakaniu narazie muszę zapomnieć.
.dulce.

Post autor: .dulce. »

Mi dziwnie strzela prawa stopa ( najbarziej w kostce ) .. kiedy kręce nią ''kółka" to za kazdym razem .. wydaje mis ie ta dziwne bo np biodro strzeli raz ( zazwyczaj na poczatku rozgrzewki ) a potem jest cisza .
MiKi

Post autor: MiKi »

Oj coś wiem o tej strzelającej kostce kręcącej "kółka" :)
.dulce.

Post autor: .dulce. »

czasami przrywam tą kostką ciszę :D np na lekcji podczas sprawdzianu .. ale i tak nie pobije kolegi, on gdy sie obróci slychac wszystkie kregi w jego kregosłupie .
Rytmiczka

Post autor: Rytmiczka »

"Dobrze"(bo to raczej nieodpowiednie wyrażenie no, ale cóż) jeśli strzela nam, a my na to nie mamy wpływu, gorzej jeśli jesteśmy od tego uzależnieni. Np. moja koleżanka musi koniecznie postrzelac sobie palcami, bo inaczej nie może- jest od tego uzależniona i nawet jej to nie przeszkadza, że ma już od tego krzywe wszystkie palce, na starość bedzie cierpiec przez to chyba bardziej niz my(oczywiście jeśli bedziemy tańczyć całe życie w miarę tylko swoich możliwosci)
agagusia

Post autor: agagusia »

A czy takie pstrykanie może też być wynikiem braku jakiś witamin ??
Patricia_Fierce

Post autor: Patricia_Fierce »

A co jeżeli strzyka mi cały kręgosłup nie tylko podczas ćwiczeń ale praktycznie cały czas np. przy głębszym wdechu? Nie boli mnie on, ale strzykanie jest strasznie uciążliwe... mam się gdzieś zgłosić? gdzie?
Czajori

Post autor: Czajori »

Radzę przeczytać dokładnie cały wątek - odpowiadamy w nim na większość Waszych pytań.
Maron

Post autor: Maron »

a ja mam problem z kolanem od paru dni, po tym jak kombinację z hiphopu to jakoś źle robiłam i mocno "powgniatałam w podłogę" lewe kolano, coś mi się z nim zrobiło niedobreg bo za każdym razem jak prostuję z większego zgięcia, to strzela i przy tym towarzyszy duży ból... obawiam się najgorszego tymbardziej że moja siostra i moja babcia mają problemy z tymi stawami i uniemożliwia to większą aktywność... ech...
Maron

Post autor: Maron »

wracam do mojego ulubionego wątku xd
muuuuszęęęę się pożalić że od kontuzji prawej kostki [strasznie mi się wygięła - wew. stroną kostki do dołu] strasznie ale to STRASZNIE pstryka mi i to przy takich ćwiczeniach gdzie z flexa przechodzi się w point :/ no po prostu tragedia, za każdym razem :/ a jakby jeszcze tego było mało mam w ogóle jakąś masakrę ze ścięgnami, boli mnie nawet jak biorę na półpoint... miałam całkiem ładne podbicie a teraz? stopa jest WKLĘSŁA! od tego czasu ani razu nie wlazłam na pointy [a to były ostatnie dni roku szkolnego gdzieś tak 12-19 czerwca] - mam już tak miesiąc rozwaloną...
a kolano jak strzelało tak dalej strzela :roll:
ODPOWIEDZ