Fouette-jak się nauczyć?
Fouette-jak się nauczyć?
Witam!
Nie widziałam takiego tematu więc zakładam.
Chciałabym się dowiedzieć jak uczyliście się kręcić fouette na puentach?
Ile wam to zajęło? Mieliście jakieś specjalne ćwiczenia?
Piszcie!
Nie widziałam takiego tematu więc zakładam.
Chciałabym się dowiedzieć jak uczyliście się kręcić fouette na puentach?
Ile wam to zajęło? Mieliście jakieś specjalne ćwiczenia?
Piszcie!
Fouettes wychodzi od najzwyklejszego ronde jambe, a więc jest to podstawa i najpierw musisz to opanować do perfekcji, oraz piruety oczywiście.
Poza tym, zanim nauczyc się kręcić fouettes na pointach musisz dobrze kręcić w baletkach (zazwyczaj nasze stopy na początku nie są przyzwyczajone do nowych rzeczy i ciężko z nimi wchodzic na pointy, trzeba dac stopom się przyzwyczaic).
Jest wiele ćwiczeń na fouettes, na jakich Ci zalezy? Przy drążku, na środku?
Poza tym, zanim nauczyc się kręcić fouettes na pointach musisz dobrze kręcić w baletkach (zazwyczaj nasze stopy na początku nie są przyzwyczajone do nowych rzeczy i ciężko z nimi wchodzic na pointy, trzeba dac stopom się przyzwyczaic).
Jest wiele ćwiczeń na fouettes, na jakich Ci zalezy? Przy drążku, na środku?
[quote:53a77cfd51="Bajaderka"]Fouettes wychodzi od najzwyklejszego ronde jambe, a więc jest to podstawa i najpierw musisz to opanować do perfekcji, oraz piruety oczywiście.
Jest wiele ćwiczeń na fouettes, na jakich Ci zalezy? Przy drążku, na środku?[/quote:53a77cfd51]
W pełni się zgadzam :)
Ja spróbowałam na początku na środku, bo miałam jakiś psychiczny opór i nie chciałam robić fouettes przy drążku - bałam się, że uderzę o niego kolanem :D
Jest wiele ćwiczeń na fouettes, na jakich Ci zalezy? Przy drążku, na środku?[/quote:53a77cfd51]
W pełni się zgadzam :)
Ja spróbowałam na początku na środku, bo miałam jakiś psychiczny opór i nie chciałam robić fouettes przy drążku - bałam się, że uderzę o niego kolanem :D