Jak wygląda wasz pokój?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
woody

Post autor: woody »

Mój pokój wygląda tak, że lepiej nie mówić.....bałagan, *** itp. Może nadchodzące święta zmopbilizują mnie do zaprowadzenia porządku...

[color=blue:a1cc44ff20]chodzilo nam bardziej o opis wystroju - nawiązujący do tanecznych zaineresowań
administrator Kasia G[/color:a1cc44ff20]
Lady_Miśka

Post autor: Lady_Miśka »

U mnie jest pożądek, mój pokój jest duuuży, akcentów też bardzo dużo ;]]
Plakaty, zdjęcia, kolorowe pointy wiszące na ścianie, drążek i lustro.
Jeszcze obraz i planuje kupić figure z allegro:
http://www.allegro.pl/item512937380_smukla_piekna_baletnica_sygnowany_unikat.html

Piękna ta rzeźba...
Qna

Post autor: Qna »

U mnie wiecznie jest bałagan, mam mnóstwo plakatów, piętrowe łóżko, klatkę, w której mieszka mój królik...nic nadzwyczajnego. :lol: Akcentów baletowych raczej niewiele : kilka figurek, pare zdjęć.
Nell

Mój Światek

Post autor: Nell »

Hej!

Piszę żeby sie doradzić, ponieważ będzie remoncik chciałam poprosić o radę związana z kolorem moich ścian. Ponieważ mam dużo rózowych dodatków najpierw myślałam o pomalowaniu calego pokoju na ,,niewinny róż" , ale później pomyślałam ,ze jest to dla mnie dosyć ,,za zwykłe" wiec myślałam o połączeniu różu i błękitu lub fiolety i błękitu, foletu i różu i nie mogę sie zdecydować , styl mojego pokoju można nazwac narazie jako retro mam śliczne drewniane mebelki ,i jak pisałam dużo różowyh dodatków, Piszcie co myślicie.
JustDance.

Post autor: JustDance. »

stawiam na róż i błękit.
Może zrób ankietę ;)
Gosia066

Post autor: Gosia066 »

Mój wymarzony pokój to istne królestwo niebieskiego koloru ściany,łóżko,dywan ,biurko i cała reszta jedynie wyjątek zrobiłabym przy framugach okiennych bo to raczej nie wypada :D No ale narazie muszę zadowolić się takim zwykłym otapetowanym,zwyczajnie urządzonym.
Lovett

Post autor: Lovett »

Gosia066: też chciałabym wszystko na niebiesko... i takie meble mam wymarzone od Black Red White :roll: ale cóż, mieszkam w pokoju-mandarynce! xD mam meble w kolorze pomarańczowo-odcieniu białej skórki mandrynki, mandarynkowe ściany, zielone łóżko i zasłonki xD
Joanna

Re: Mój Światek

Post autor: Joanna »

[quote:0fd8d4f81b="Nell"]Hej!

Piszę żeby sie doradzić, ponieważ będzie remoncik chciałam poprosić o radę związana z kolorem moich ścian. Ponieważ mam dużo rózowych dodatków najpierw myślałam o pomalowaniu calego pokoju na ,,niewinny róż" , ale później pomyślałam ,ze jest to dla mnie dosyć ,,za zwykłe" wiec myślałam o połączeniu różu i błękitu lub fiolety i błękitu, foletu i różu i nie mogę sie zdecydować , styl mojego pokoju można nazwac narazie jako retro mam śliczne drewniane mebelki ,i jak pisałam dużo różowyh dodatków, Piszcie co myślicie.[/quote:0fd8d4f81b]

Uważałabym na połączenia róż-błękit, ponieważ jest najbardziej 'banalne', w sensie bardzo często jest wykorzystywane w pokojach raczej dziecinnych, i może Ci się po prostu po jakimś czasie (szybkim) znudzić, moim zdaniem jest trochę zbyt 'cukierkowe'. Bardziej interesujące jest np. błękit-fiolet, a to też zależy czy lubisz takie połączenie. Fiolet-róż też brzmi ok, bardziej 'dynamicznie' niż poprzednie - zależy, w czym czujesz się lepiej.
VisVersa

Post autor: VisVersa »

Nell, kolory we wnętrzu to bardzo indywidualna sprawa, ale skoro pytasz nas o zdanie to moje jest takie, że przy dużej liczbie różowych dodatków warto unikać tego koloru na ścianie ;)
Sprany, delikatny róż może wyglądać ciekawie, ale wtedy kolory wszelkich dodatków jakie bym widziała to np białe, intensywnie bordowe lub ciemnobrązowe.
Może podobałoby Ci się zastosowanie dla jednej ściany mocnej, bardzo nasyconej barwy (np mocny fiolet, fiolet i i intensywny niebieski) a dla pozostałych nawet nie tyle błękitnego co np. spokojnego jasnego popielu ?
Z tego co widzę po znajomych ludzie często nie maja przekonania do szarości dla ścian, ale w połączeniu z żywszymi kolorami daje ona wyjątkowo ładny efekt i wcale nie jest smutna ;) :)

edit: choć jak się zastanowiłam po sekundzie fioletowy i popielaty to chyba zbyt przytłaczające jednak...szarościom dobrze robi rozświetlanie ich bardziej promiennymi kolorami.
Więc może bardzo jasny krem + żywsze kolorki ?
Nell

Post autor: Nell »

Z tych wszystkich werji najbardziej podoba mi się fiolet i róz, ładnie będzie dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ