Sezon 2009/2010

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Joanna

Post autor: Joanna »

tak, ja to wiem ;)

(chociaz z drugiej strony Edyta Kozak w ostatnim swoim spektaklu byla niby na pointach? ;) )

ale być może nie każdy będzie zorientowany, co to za spektakl, itp., a skojarzy tylko, że z 'baletem' i to 'chińskim', więc wolę zaznaczyć :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

trochę się zmartwiłam właśnie, bo jakoś nie mogę znaleść jakiejkolwiek informacji o tym, że zespół Ejfmana będzie we wrześniu też w Łodzi. Wygląda na to, ze Warszawa, Kraków i Poznań. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że się mylę.
Ewa J.

Post autor: Ewa J. »

Niekoniecznie, zawsze możesz przyjechać jeszcze do któregoś z tych trzech miast ;)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Czy jest wam znana oficjalna strona baletu Ejfmana, gdzie mogły by być zaznaczone wyjazdy?
Chiaranzana

Post autor: Chiaranzana »

Postaram się być i na tych spektaklach, mam tylko nadzieje, że terminy nie zawadza mi o sesje.
milton

Post autor: milton »

http://www.eifmanballet.ru/afisha.htm

strona oficjalna baletu Ejfmana. Więc również sanok i bytom. I wszędzie oniegin.
M.

Post autor: M. »

O proszę jak elegancko - Opera Bałtycka podaje już repertuar na cały przyszły sezon. Doliczyłam się 6 premier, w tym 2 baletowych. W lutym POB zapowiada balet "Chopinart" w chor. Wesołowskiego, a w maju "Out" w chor. Izadory (tym razem wg libretta na stronie opery, jednostką postawioną w konflikt z brutalnym tłumem ma być poeta...).

Z premier operowych: trzy w reżyserii Marka Weiss-a (Strauss w październiku, Flet w marcu i Makbet Verdiego w czerwcu). No i czwarta wyreżyserowana przez panią Ewelinę Piotrowiak Halka w lutym. Nie ukrywam, że tej Halki jestem najbardziej ciekawa.
Migotka

Post autor: Migotka »

Na stonie Teatru Wielkiego podano że 31. 01.2010 w Bajaderze wystąpią gościnnie Svetlana Zakharova i Igor Zelensky :shock: . Niech tylko podadzą termin sprzedaży biletów...
Ewa J.

Post autor: Ewa J. »

Chociaż nie szczególnie przepadam za Zakharovą, to jednak jakby nie patrzeć, wielkie wydarzenie, na pewno się wybiorę. I na pewno co najmniej połowa forum oszaleje z radości, ale to dobrze, bo chociaż będzie o czym mówić i co komentować ;)
A czy ktoś już może kupował bilety na "Oniegina" Ejfmana? Są dostępne bodajże od 16 sierpnia, ja jak na razie jeszcze się nie zdecydowałam, ale właśnie widzę, że chyba popełniłam błąd, bo i tak są tylko dwie kategorie cenowe, a chętnych pewnie jak zwykle sporo.
raisa

Post autor: raisa »

Nie mogę znaleźć informacjio tym, że Zakharova przyjeżdża, a na jej stronie też nic nie ma na ten temat. Gdzie to jest? W jakim balecie będzie tańczyć?
Oczywiście, że to jest wspaniała wiadomość, bo zobaczyć ją na żywo to dopiero coś!
ODPOWIEDZ