Sezon 2009/2010
-
Sagittaire
-
Sagittaire
-
Chiaranzana
O proszę jak elegancko - Opera Bałtycka podaje już repertuar na cały przyszły sezon. Doliczyłam się 6 premier, w tym 2 baletowych. W lutym POB zapowiada balet "Chopinart" w chor. Wesołowskiego, a w maju "Out" w chor. Izadory (tym razem wg libretta na stronie opery, jednostką postawioną w konflikt z brutalnym tłumem ma być poeta...).
Z premier operowych: trzy w reżyserii Marka Weiss-a (Strauss w październiku, Flet w marcu i Makbet Verdiego w czerwcu). No i czwarta wyreżyserowana przez panią Ewelinę Piotrowiak Halka w lutym. Nie ukrywam, że tej Halki jestem najbardziej ciekawa.
Z premier operowych: trzy w reżyserii Marka Weiss-a (Strauss w październiku, Flet w marcu i Makbet Verdiego w czerwcu). No i czwarta wyreżyserowana przez panią Ewelinę Piotrowiak Halka w lutym. Nie ukrywam, że tej Halki jestem najbardziej ciekawa.
Chociaż nie szczególnie przepadam za Zakharovą, to jednak jakby nie patrzeć, wielkie wydarzenie, na pewno się wybiorę. I na pewno co najmniej połowa forum oszaleje z radości, ale to dobrze, bo chociaż będzie o czym mówić i co komentować ;)
A czy ktoś już może kupował bilety na "Oniegina" Ejfmana? Są dostępne bodajże od 16 sierpnia, ja jak na razie jeszcze się nie zdecydowałam, ale właśnie widzę, że chyba popełniłam błąd, bo i tak są tylko dwie kategorie cenowe, a chętnych pewnie jak zwykle sporo.
A czy ktoś już może kupował bilety na "Oniegina" Ejfmana? Są dostępne bodajże od 16 sierpnia, ja jak na razie jeszcze się nie zdecydowałam, ale właśnie widzę, że chyba popełniłam błąd, bo i tak są tylko dwie kategorie cenowe, a chętnych pewnie jak zwykle sporo.