Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Zajęcia odbywają się (przynajmniej w mojej grupie) 3 razy w tyg. - 2h, 1,5h, 2,5h - 6h (w tym 1 rytmiki, która już chyba wreszcie skończymy, a zamiast tego będzie charakterystyczny i 1h modern/jazz). Wpisowe kosztuje 150zł, miesiąc 163zł.
[quote:be7543cb33="Heterochromia"]A czy ta szkoła nie jest przypadkiem nastawiona bardziej na wpółczesny niż balet? Czy program tańca klasycznego nie jest pobieżny i podstawowy?[/quote:be7543cb33]
Może teraz coś zmieniło,bo na stronie internetowej pisze:zwiększona ilość zajęć z tańca klasycznego .Ale nie wiem bo nie chodzę tam,więc mogę nie mieć racji.
Ale zwiększona ilość nie jest równoznaczna z poprawą poziomu:) Nie zapominajmy że to nie profesjonalna szkoła- a prawdą jest, że na swoich koncertach pokazują przede wszystkim taniec współczesny.
Bajaderko może i jesteśmy szkołą nastawioną na taniec współczesny, ale są również tacy nauczyciele którzy potrafią postawić tylko na taniec klasyczny co było widać na tegorocznej gali np. w walcu kwiatów.
Zresztą Bajaderko czy ty przypadkiem nie powinnaś bardziej wypowiadac się o łąkowej :)?
Ojoj, nie tak nerwowo:)
Nie było mnie w tym roku na gali, więc się nie wypowiadam :D
Ale mówię o tym co widziałam w poprzednich latach. A mianowicie, że na koncertach było b.mało tańca klasycznego a jak już był, to przede wszystkim w młodszych grupach.