Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Proponuję zamówić, wata dość szybko się ubija. Nawet jeśli stwierdzisz, że wolisz watę. Wkładki zawsze się przydadzą. Kiedy obetrzesz sobie palce, wata nie jest dobrym rozwiązaniem :)
Maka

Post autor: Maka »

Dawno dawno temu :p kupiłam sobie wkładki modyfikowalne Grishko , nie wiedziałam co z nimi robic pisałam emaile taki mi tlłumaczyli , że nic nie rozumiałam a tu nagle znajduje wkładki w domu i olśnienie! Wkładki maja dwie strony jedna pokryta jest materiałem satynowym druga strona , gąbka niezaklejona. Te ,,schodki'' można odkleić pociagająć za poszczególne stopnie (ja podklejałam tylko najmniejsze schodki .Strona z gabki idzie na dół , te stopnie się ruszają moga być prosto z dołem wkładki lub o 90 ( stopni -nie pamietam jak zaznaczało się) czyli będzie mniej więcej jak kąt prosty ,tak z kątem 90 wkładamy do pointy . Te wkłaki maja jeden problem nie mają ,,góry''' czyli kosteczki z gory i mały palec sie obdzierają ale gdy się da dużo plasterku :) to będzie ok. Wiem , że nic z tego nie rozumiecie ale może przybliżyłam wam choc troche jak te wkładki funkcjonują :)
sisha945

Post autor: sisha945 »

prosze o pomoc:
czy ktoś ma te wkladki; http://www.elite-online.pl/katalog/319_miniwkladki.htm ?
prosze o porównanie ich z akcesem (choć o akcesie bylo już sporo) :D
a może coś jeszcze innego? (tylko w miare nie drogie) :)
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Po pierwsze to wkładki Grishko są silikonowe, a Akcesu z materiału. Te z linku to chyba jakieś "mini" czyli mniejsze niz normalne wkładki. Napewno silikon lepiej amortyzuje, ale te sa na tyle małe, ze nie ochronią palców przed obtarciami. W sumie mozesz do nich zakładac plastry. No i silikonowe raczej starczą na dłużej.
Czajori

Post autor: Czajori »

Te "mini-wkładki" wkłada się w sam czubek pointy, mają ratować przede wszystkim czubki palców. Musisz sama określić, czy taka ochrona jest Ci najbardziej potrzebna (pamiętaj, że ważna jest też ochrona górnych i bocznych powierzchni palców).
sisha945

no właśnie tak to nic mnie nie boli, tylko czubki palców, z resztą jest w porządku(jak na razie). może wystarczą jak na razie. :D
[size=9:24cbb84b06]orientujecie sie ile trwa wysyłka z elite online?[/size:24cbb84b06]
SYJKA

Post autor: SYJKA »

Wysyłka trwa max 3 dni.
A co do wkładek, to według mnie bezpieczniej byłoby kupic silikonowe LIKO.
sisha945

a które LIKO , te różowe czy białe? które są lepsze? :)
veronik@

Post autor: veronik@ »

A które Waszym zdaniem będa lepsze:
Te z grishko ( http://www.elite-online.pl/katalog/312_0550.htm ) czy te z akcesu silikonowe czy tam gąbkowe ?
Do tej pory wkładałam cienką warstwę waty i to mi wystarczało. Teraz poszukuję czegoś trwalszego (wata dość szybko się 'ubijała'). Aczkolwiek nie mam jakiejś super wrażliwej skóry :wink:
Juulia

Post autor: Juulia »

Kiedy ja zaczynałam się uczyć tańczyć na puentach to wystarczały mi te materiałowe :)Z czasem kiedy wzrosła liczba treningów nie byłam w stanie dalej w nich ćwiczyć i kupiłam sobie sylikonowe ... :D One są suuuper, naprawdę bardzo Ci je polecam i uważam, że powinnas je kupic :)
ODPOWIEDZ