Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
magentte

Grishko - fouette czy 2007?

Post autor: magentte »

Waham się między zakupem grishko 2007 a grishko fouette. Macie jakieś typy :>?
Gość

Grishko 2007

Post autor: Gość »

2007 są plastyczne i - przynajmniej mi - szybko rozmiękły czubki; ale póki były w dobrym stanie, to były całkim wygodne
fouette - stabilne, średnio twarde, dobre na średnio szeroką stopę

a jakich szukasz - może inne (niż te 2) były lepsze?
Juulia

Post autor: Juulia »

Ja polecam Grishko 2007. Tak jak napisał Gość, są plastyczne i naprawdę bardzo wygodne. Moje czubki co prawda dość szybko się rozmiękły, ale nie przeszkadzało mi to za bardzo :)Jeżeli chodzi o fuete to moja koleżanka ma je od pewnego czasu i bardzo je sobie chwali. A to będą twoje pierwsze pointy ?
sisha945

czubki w Sansha

Post autor: sisha945 »

które pointy (sanshy) mają najszerszy i najstabilniejszy czubek?
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Recitale są dość stabilne. Polecane są dla początkujących.
Ovation 3/4 też mają szeroki czubek (sama w nich tańczę i to najstabilniejsze pointy jakie mam).
Lorenzo

Freed of London

Post autor: Lorenzo »

Używam poin Freed of London. Są cudowne. Mam dwa modele: Classic i Studios I i oba super. Piękne w nich wygląda stopa, super się wyrabiają, są wygodne i mimo raczej mniejszych czubków - stabilne. Polecam:)
Agne$

Sansha Ovation 3/4

Post autor: Agne$ »

A jakie macie opinie na temat Ovation 3/4 ? Niedawne je sobie zamówiłam ale nie miałam okazji ich przymierzyć.
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Ja miałam Ovation 3/4. Ogólnie dla mnie to były jedne z lepszych point. Pasowały mi do podbicia i w ogóle ładnie się prezentowały, sęk w tym że są trochę za miękkie dla mnie.
Agne$

Post autor: Agne$ »

Pointy Ovation 3/4 to są najlepsze pointy jakie mam! Od razu można stanąć na półpalcach bez morderczych zabiegów :D Spokojnie mieści się w czubkach wkładka. Pod piętą po jednym pas de burre ładnie się uginają :) Są bardzo stabilne jak wcześniej napisała Agasiek. Dla słabych podbić są idealne w każdym calu :D I dodam że, nawet dla amatorów były by dobre :)
Kostaryka

Grishko fouette

Post autor: Kostaryka »

Ja używam pointes Grisho fouette i jestem zadowolona. Na początku trudno mi się w nich stało, bo było mi trudno złapać równowagę (zwracając uwagę na to, że są one moimi pierwszymi pointes), ale bardzo szybko się odnalazłam. No i ładnie prezentują się na stopie :wink:- nie są takie "kopytkowe" jak pointes z Sanshy.
ODPOWIEDZ