Odchudzanie folią i alternatywne metody

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Maron

Post autor: Maron »

[quote:3682ec9d73="Bajaderka"][b:3682ec9d73]Princess[/b:3682ec9d73], tak czy siak wody dużo :D Jak się dużo ćwiczy to się nie lata siusiu tak często :lol:[/quote:3682ec9d73]
haha no tak woda wylatuje zewsząd :576:

kawa kawą, ja zaczęłam pić odkąd poszłam do 1 kl gimnazjum.
adida

Post autor: adida »

Za dużo kawy nie można pić, bo m.in. wypłukuje magnez. A niedobory magnezu = skurcze

No, teoretycznie zawsze jest magnez w tabletkach ;p
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Tak, ale tak jak mówię- kawa do 2 max 3 słabych filiżanek nie robi dużo złego- zazwyczaj te niedobory sobie uzupełniamy.
A badania trzeba robić, powinno się, więc powinno się znać swój aktualny stan zdrowia i co wolno czego nie.
Czajori

Post autor: Czajori »

Kawa również wypłukuje żelazo, co z kolei prowadzi do anemii, a ta jest powodem chronicznego zmęczenia, więc trzeba z nią uważać, jak się chce mieć siłę i energię do skoków :)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

przepraszam ze się wtrącam ale chyba to miał być głownie watek o odchudzaniu za pomoca owijania się folią (wypacania kilogramów) a nie diety - o tych sprawach mamy osobne wątki. Generalnie wszystko zależy od ilości wysiłku fizycznego, przemiany materii, stanu zdrowia, wieku i ze tak powiem osobistych preferencji organizmu. Ja się odchudziłam nie jedząc chleba, kasz, ziemniaków i innych węglowodanów a wyłącznie wysokoproteinowe pozywienie i warzywa, ale ja mam siedzący tryb zycia, jestem dorosła i źle trawię produkty mączne, więc dla mnie był to dobry pomysł. Dla osób potrzebujacych dużo szybko odnawialnej energii węglowodany - zdrowe więc z pełnego ziarna na przykład - będa jak najbardziej poźądane
vickop

Re: Odchudzanie folią i alternatywne metody

Post autor: vickop »

[quote:3c68c82f14="porky"]moja pani od klasyki stwierdziła że jestem za gruby. i muszę zgubić troszkę z boków. słyszałem że przy dobrej diecie i treningu czego w szkole nie mało owijanie się folia pomaga, tzn. w tali oczywiście. co o tym sądzicie ktoś próbował? ; ) z góry dziękuje.[/quote:3c68c82f14]

Chłopie! Owijanie folią?
Ty weź zacznij jeść coś konkretnego, i ćwicz na zajęciach na maxa. (będziesz wiedział że osiągnąłeś max. jak po lekcji będziesz cały mokry.)
I po mies. już znacznie schudniesz, a jak już cały tłuszczyk zniknie to zaczniesz budować mięśnie :smile:
Sagittaire

Re: Odchudzanie folią i alternatywne metody

Post autor: Sagittaire »

[quote:7e6b0b98a6="vickop"][quote:7e6b0b98a6="porky"]moja pani od klasyki stwierdziła że jestem za gruby. i muszę zgubić troszkę z boków. słyszałem że przy dobrej diecie i treningu czego w szkole nie mało owijanie się folia pomaga, tzn. w tali oczywiście. co o tym sądzicie ktoś próbował? ; ) z góry dziękuje.[/quote:7e6b0b98a6]

Chłopie! Owijanie folią?
:[/quote:7e6b0b98a6]

Was tez ta odpowiedź rozśmieszyła tak jak mnie? bo mnie to do łez rozsmieszyla.

Zwłaszcza, ze ten cytat z Porky-iego tez teraz pierwszy raz czytam, bo zawsze praktykę pomijalam bez cyztania.

Fajnie Vickop, ze masz takie sensowne podejscie do odchudzania.
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:78dd6a10f5]Agnieszka P.[/b:78dd6a10f5], sądzę że podejście Vickop'a polega głównie na tym, że nie jest dziewczyną ;)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

sądzę że podejście Vickop'a i Twoje Joanno polega głównie na tym, że jesteście fajni ;)

Ogólnie tancerze mają w sobie coś fajnego.
Joanna

Post autor: Joanna »

[b:3480fac98f]Agnieszko P.[/b:3480fac98f], hah, to się nazywa odpowiedź;) (i co z tego, że OT, skoro miło to slyszeć :wink: :) )
ODPOWIEDZ