Skąd się wzieły wasze nicki?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Siunia

Post autor: Siunia »

A Nasuada to pewno z "Eragona"... 8)

Mam rację?
Namida

Post autor: Namida »

A mój nick "namida" oznacza po japońsku "łza" :) jakoś tak się przyjęło w sieci dla mnie ^.-
Anucha

Post autor: Anucha »

Oczywiście z imienia:))
Co prawda nikt nie mówi do mnie Anucha ale tak jakoś wyszło :lol:
RiRi

Post autor: RiRi »

Moja historia nicku 'RiRi' jest następująca.
Byłam z koleżanką na zakupach w domu handlowym i
w pewnym sklepie odzieżowym przymierzałam sukienkę w gwiazdki, i osoba towarzysząca nazwała mnie 'RiRi', gdyż wyglądałam jak rihanna z jednego z teledysku.
Yoko

Post autor: Yoko »

A moje ma trochę dziwaczną historię. Własciwie, to kiedyś w pewnej książce japońskiego autora, natknelam się na taką małą dziewczynkę o imieniu Yoko, co znaczy 'dziecko słońca'. [size=9:62090496a5](Na podstawie tej książki powstał Ring.[/size:62090496a5]) Po kilku latach, kiedy już postanowiłam, że zamieszkam w Japonii, stwierdziłam, że japończykom może być trudno w wymawianiu mojego imienia, więc postanowiłam, że zmienię tam imię na Yoko. No i Yoko to jest obecnie mój nick praktycznie wszędzie :D
sisha945

Post autor: sisha945 »

ja historii mojego niku nie opowiem 8) :D , ale mam nadzieje ze nie zrobie offtopu jesli napisze, ze ostatnio sie dowiedziałam iz jest taka tancerka dancehall'u,Shisha , a filmiki z jej wystepami na youtubie są dostępne wyłącznie dla pełnoletnich użytkowników :D :D
w każdym razie jest świetna, cuda wyczynia na scenie ;)
Bambyno

Post autor: Bambyno »

shisha945 wiem o którą tancerkę Ci chodzi : ) rzeczywiście jest świetna!
A co do Twojego nicku to chyba także [to tylko moje podejrzenia xDD] wziął się z fajki wodnej, nieprawdaż? : P jeżeli się mylę, to przepraszam, ale to było moje pierwsze skojarzenie po przeczytaniu nicku : D

A mój nick jest dość skomplikowany do przetłumaczenia, dlaczego akurat taki...
sisha945

Post autor: sisha945 »

masz racje , mój nick ma spoory związek z fajka wodna :D :D ;)
Edeline

Post autor: Edeline »

ja mam z bajki ;D tak dokładnie to 'Barbie i 12 tańczących księżniczek' którą kiedyś obejrzałam. jedna z tancerek miała na imie Edeline i kuzynka która oglądała ze mną to bajkę uznała, ze jestem do niej podobna :D i tak zostało :D
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

No to Was strasznie zaskoczę :D :D :D : mój jest od imienia i pierwszej litery nazwiska :D
ODPOWIEDZ