Thierry Verger

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

tak jak ustalilismy nikomu nie wiadomo, zeby Verger byl homoseksualista. Tu jest zgoda pelna.

A skoro to jasne i ten watek preferencji juz zamkniety jest, to podpytam czemu zainteresowal Cie on wlasnie? za co go cenisz?

i jak sie zaczęło Twoje nim zainteresowanie ? czy od PTT? czy z warsztatow jakis?
Torin

Post autor: Torin »

[quote:019cd80ca2="Agnieszka P."]za co go cenisz?[/quote:019cd80ca2] eeee tam - nuda, tak się faajnie wątek zapowiadał :)

Torin
Sagittaire

no to sobie pożartowaliśmy :) i bardzo fajnie, bo to ozywilo nieco forum, a teraz zadam pytanie:

Co myslicie o tym spektaklu "Lato - Red Sun" w wykonaniu tancerzy PTT? mnie intryguje ale widzialam tylko urywki na youtube :(

Ogólnie to juz bym chciala zobaczyc znow tancerzy z PTT... Widzialam ich raz tylko, jak dotąd, a chcialoby sie wiecej :) , zwlaszcza jakos ostanio mnie tak nachodzi.
Czajori

Post autor: Czajori »

Jak się ma ten spektakl PTT do Thierry'ego Vergera?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

ello-małe sprostowanie w formie offtopu. Agnieszko, P załozył w Poznaniu Conrad Drzewiecki, a Ewa Wycichowska kontynuuje jego pracę i pomysł wg własnych idei. A zakładał w Poznaniu bo tam pracował w balecie W w Poznaniu i przestało mu to wystarczać

Proszę wrócić do dyskusji o bohaterze wątku
Alya

Post autor: Alya »

[quote:67573cacc1="Czajori"]Jak się ma ten spektakl PTT do Thierry'ego Vergera?[/quote:67573cacc1]
Thierry Verger jest jego choreografem :)
Sagittaire

Tak, jest jego choreografem.

Czy widział ktoś całosć?

PS za duzo o PTT i jego genezie to nie wiem :oops: ; zainteresowali mnie na dobre z rok temu i od tego czasu sledze co sie tam biezacego dzieje. Czy jest temat o PTT?
Czajori

Post autor: Czajori »

Oooo, to może być baaaaaardzo ciekawe połączenie! Aż dziw, że nikt wcześniej specjalnie o tym nie pisał. Dołączam do pytania Agnieszki: czy ktoś widział spektakl? Jak wrażenia?
Pawciunio

Post autor: Pawciunio »

Widziałem Red Sun dwa razy. Bardzo polecam :)) Spektakl utrzymany w tajemniczej i mrocznej aurze dzikości Verger'owskiej.
madziadziama5

Post autor: madziadziama5 »

Thierry aktualnie naucza na XX Międzynarodowych Warsztatch Tańca Jazzowego w Kielcach 28 czerwca-3 lipca, organizowanych prze KTT. Thierry jest niesamowity. Prowadzi świetne warsztaty. Lekcje prowadzi w bardzo nietypowy sposób, choreografie wymyśla na bieżąco, patrząc na to jak ruszają się tancerze. Wczoraj kazał tancerzom chodzić po sali przez pół lekcji, pokolei, komentował, poprawiał ich. Ma świetne choreografie jak i muzykę. Na lekcji często śpiewa...Stworzył swój niepowtarzalny styl modal technique underground. Po raz pierwszy przyjechał do Polski w 2001 r. na zaproszenie dyrekcji ktt, która (p.Szlufik) poznała go Francji.Thierry żyje w swoim właśnym świecie. Jego styl ubioru również jest nieco dziwny. Jest niesamowity, polecam go gorąco jako pedagoga, choreografa. Jest świetny.

P.S Słyszałam że podobno był kiedyś z Irą Nadią Kodiche...
ODPOWIEDZ