Thierry Verger
-
Sagittaire
tak jak ustalilismy nikomu nie wiadomo, zeby Verger byl homoseksualista. Tu jest zgoda pelna.
A skoro to jasne i ten watek preferencji juz zamkniety jest, to podpytam czemu zainteresowal Cie on wlasnie? za co go cenisz?
i jak sie zaczęło Twoje nim zainteresowanie ? czy od PTT? czy z warsztatow jakis?
A skoro to jasne i ten watek preferencji juz zamkniety jest, to podpytam czemu zainteresowal Cie on wlasnie? za co go cenisz?
i jak sie zaczęło Twoje nim zainteresowanie ? czy od PTT? czy z warsztatow jakis?
-
Sagittaire
no to sobie pożartowaliśmy :) i bardzo fajnie, bo to ozywilo nieco forum, a teraz zadam pytanie:
Co myslicie o tym spektaklu "Lato - Red Sun" w wykonaniu tancerzy PTT? mnie intryguje ale widzialam tylko urywki na youtube :(
Ogólnie to juz bym chciala zobaczyc znow tancerzy z PTT... Widzialam ich raz tylko, jak dotąd, a chcialoby sie wiecej :) , zwlaszcza jakos ostanio mnie tak nachodzi.
Co myslicie o tym spektaklu "Lato - Red Sun" w wykonaniu tancerzy PTT? mnie intryguje ale widzialam tylko urywki na youtube :(
Ogólnie to juz bym chciala zobaczyc znow tancerzy z PTT... Widzialam ich raz tylko, jak dotąd, a chcialoby sie wiecej :) , zwlaszcza jakos ostanio mnie tak nachodzi.
-
Sagittaire
-
madziadziama5
Thierry aktualnie naucza na XX Międzynarodowych Warsztatch Tańca Jazzowego w Kielcach 28 czerwca-3 lipca, organizowanych prze KTT. Thierry jest niesamowity. Prowadzi świetne warsztaty. Lekcje prowadzi w bardzo nietypowy sposób, choreografie wymyśla na bieżąco, patrząc na to jak ruszają się tancerze. Wczoraj kazał tancerzom chodzić po sali przez pół lekcji, pokolei, komentował, poprawiał ich. Ma świetne choreografie jak i muzykę. Na lekcji często śpiewa...Stworzył swój niepowtarzalny styl modal technique underground. Po raz pierwszy przyjechał do Polski w 2001 r. na zaproszenie dyrekcji ktt, która (p.Szlufik) poznała go Francji.Thierry żyje w swoim właśnym świecie. Jego styl ubioru również jest nieco dziwny. Jest niesamowity, polecam go gorąco jako pedagoga, choreografa. Jest świetny.
P.S Słyszałam że podobno był kiedyś z Irą Nadią Kodiche...
P.S Słyszałam że podobno był kiedyś z Irą Nadią Kodiche...