Problemy z kolanami...
Hej
Słyszałam, że nieźli specjaliści zajmujący się leczenim kontuzji są w prywatnym centrum medycznym Carolina (Warszawa) http://www.carolina.pl/about.php
Podobno pracują tam najlepsi specjaliści z zakresu ortopedii i traumatologii. Na ich stronie są też opisane kontuzje i choroby poszczególnych narządów ruchu. Niestety wizyta tam kosztuje około 200 zł, nie mówiąc już o kosztach zabiegów.
Może na tej stronie uda wam się coś poczytać o poszczegónych chorobach i kontuzjach i przynajmniej będzie wiadomo w którym kierunku szukać dalej specjalisty.
Pozdrawiam
Słyszałam, że nieźli specjaliści zajmujący się leczenim kontuzji są w prywatnym centrum medycznym Carolina (Warszawa) http://www.carolina.pl/about.php
Podobno pracują tam najlepsi specjaliści z zakresu ortopedii i traumatologii. Na ich stronie są też opisane kontuzje i choroby poszczególnych narządów ruchu. Niestety wizyta tam kosztuje około 200 zł, nie mówiąc już o kosztach zabiegów.
Może na tej stronie uda wam się coś poczytać o poszczegónych chorobach i kontuzjach i przynajmniej będzie wiadomo w którym kierunku szukać dalej specjalisty.
Pozdrawiam
[quote:547dbcc589="vvvvv"]ale sie nasłuchałam od Was.No ja własnie od paru miesiecy czuje dziwny ból w kolanach-jakby kłójący,jakby scierający i choc nie jest to jeszcze ból nie do wytrzymania choc bywałay dni kiedy był naprawde uporczywy i nie mogłam nawet napiac nogi,postanowiłam isc do ortopedy i w tym tygodniu jeszcze ide-zobaczymy co powie,mam nadzieje ze mi pomoze.[/quote:547dbcc589]
nasza Nala miała chyba cos podobnego i cos jej sie calkowicie wytarlo i musiala chyba zazywac cos zeby odbudowac...
nasza Nala miała chyba cos podobnego i cos jej sie calkowicie wytarlo i musiala chyba zazywac cos zeby odbudowac...
-
Lady_Gold_Moth
[quote:7f6069d595="Kasia :))"]
nasza Nala miała chyba cos podobnego i cos jej sie calkowicie wytarlo i musiala chyba zazywac cos zeby odbudowac...[/quote:7f6069d595]
owo coś to zapewne glukozamina była, a to coś do odbudowania to chrząstka stawowa... Też jestem na etapie jej łykania... Niby pomaga, ale jak trochę więcej pochodzę to znowu to kolano wysiada...
nasza Nala miała chyba cos podobnego i cos jej sie calkowicie wytarlo i musiala chyba zazywac cos zeby odbudowac...[/quote:7f6069d595]
owo coś to zapewne glukozamina była, a to coś do odbudowania to chrząstka stawowa... Też jestem na etapie jej łykania... Niby pomaga, ale jak trochę więcej pochodzę to znowu to kolano wysiada...
balet tak na prawde jest bardzo szkodliwy na kolana. Często zdarzają się kontuzje, które mogą wykluczyć tancerza z dalszej kariery zawodowej.
Wiam, że w pozdańskiej OSB uczy pewna Pani Profesor, która kiedyś była tancerką baletu w Poznaniu i podczas spektaklu pękły jej obie rzepki. I musiała zrezygnować z tańca. Teraz za to uczy dzieciaki w OSB :)
Mnie często bolą kolana jak za dużo skaczę. Po prostu czasem sie przetrenuje i kolana daja znać, że mają już dość.
Pozdrawiam :)
Wiam, że w pozdańskiej OSB uczy pewna Pani Profesor, która kiedyś była tancerką baletu w Poznaniu i podczas spektaklu pękły jej obie rzepki. I musiała zrezygnować z tańca. Teraz za to uczy dzieciaki w OSB :)
Mnie często bolą kolana jak za dużo skaczę. Po prostu czasem sie przetrenuje i kolana daja znać, że mają już dość.
Pozdrawiam :)
Gdy robię na balecie wymachy lewej nogi to w kolanie dzieje się coś bardzo dziwacznego. Mam takie wrażenie, że jakby coś tam przeskakiwało. Nie wiem co to może być! Wykonując wymachy próbowałam zlokalizować to dziwaczne działanie, ale nic nie znalazłam niepokojącego. Rozważam, że może być to rzepka lub naderwane ścięgno. Lekarzem nie jestem na medycynie się nie znam. Naświetlałam sobie kolano z każdej strony i nic. Moja doktor z przychodni rodzinnej jest na urlopie i nie wiem co robić!
Wie ktoś z doświadczenia o co chodzi mojemu dziwacznemu kolanowi?
Pozdrawiam
Wie ktoś z doświadczenia o co chodzi mojemu dziwacznemu kolanowi?
Pozdrawiam
-
Sagittaire