OSB W POZNANIU ;)

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
ebaleciara

Post autor: ebaleciara »

Bardzo jest mi miło, bardzo-bardzo. I pytajcie, pytajcie, tylko na to czekam!
Życzę Wam dużo chęci do pracy, wyników i przede wszystkim radości z tego co robicie - to chyba najważniejsze.
A teraz koniec tego gigantycznego offtopu, bo nam się ostro dostanie od kogoś dużo wyżej postawionego od nas. Tak więc prosimy uniżenie o wybaczenie :D.
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

A ja się chciałam zapytać czy przy tej sb jest bursa ? Ja jestem z Warszawy i moja mama powiedziała że chyba do kilku szkół mnie wyśle na testy, ale właśnie nie wiem jak z mieszkaniem tam . Czy trzeba by było kupować dom czy daleko od rodziny sama bym mieszkała .
Odetta

Post autor: Odetta »

Kupować dom? Nie wnikam w sprawy rodzinne, ale czy twoi rodzice zostawią pracę i ogólnie wszystko bo ty pojedziesz do poznania?
Z tego co wiem to przy szkole jest bursa dla młodszych dzieci, a trochę dalej (trzeba dojeżdżać) jest bursa dla starszych uczniów. więc nie musiałabyś kupować specjalnie domu....
ebaleciara

Tak, Odetto, mniej wiecej: tuż przy szkole jest bursa dla młodszych uczniów (aktualnie klasy I - V). Trochę dalej, jakieś 10 - 15 minut drogi jest bursa dla starszych.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

a jakie tam macie warunki? dobre? po ile was jest w pokoju:)?
ebaleciara

Jest w porządku, rodzice mogą remontować pokoje, ostatnio zrobiło się napawde ładnie i kolorowo. Dwie osoby w pokoju, w jednym, największym, trzy. Jest lodówka, odkurzacz, dwie łazienki, prysznice. Pokoje nie są za duże, ale po ostatniej fali remontowanie zrobiły się bardzo ładne. Zreszta, spędzamy ze sobą tyle czasu, ze najważniejsze jest to, ze jesteśmy razem. Zapewniam, zezawsze jest bardzo wesoło ;).
W czasie dnia są dwie wychowawczynie, w nocy jedna. Wychowankowie maja określone czas wyjść, na ten przykład ja (13 lat, czwarta klasa) mam czas do 19.30.
Śniadania od 7 do 9, obiady o 13.15, a kolacje o 18. Posiłki są w porządku, mogę wrzucić kiedyś menu, tylko musicie mi przypomnieć :).
Bisiuka

Post autor: Bisiuka »

Rodzice by nie pojechali tylko babcia i dziadek, bo nie pracują :wink:
Jeszcze tylko trzeba się tam dostać :D
Julenka

Post autor: Julenka »

[quote="ebaleciara"]Jest w porządku, rodzice mogą remontować pokoje, ostatnio zrobiło się napawde ładnie i kolorowo. Dwie osoby w pokoju, w jednym, największym, trzy. Jest lodówka, odkurzacz, dwie łazienki, prysznice. Pokoje nie są za duże, ale po ostatniej fali remontowanie zrobiły się bardzo ładne. Zreszta, spędzamy ze sobą tyle czasu, ze najważniejsze jest to, ze jesteśmy razem. Zapewniam, zezawsze jest bardzo wesoło ;).
W czasie dnia są dwie wychowawczynie, w nocy jedna. Wychowankowie maja określone czas wyjść, na ten przykład ja (13 lat, czwarta klasa) mam czas do 19.30.
Śniadania od 7 do 9, obiady o 13.15, a kolacje o 18. Posiłki są w porządku, mogę wrzucić kiedyś menu, tylko musicie mi przypomnieć :).[/quo
ebaleciaro bardzo ci dziękuję za te informacje na temat bursy.Caly czas myślę jak to będzie ale po tym co piszesz napewno będzie ok:)zresztą najpierw trzeba sie tam dostać :lol: a potem do dzieła :D
black_swan

Post autor: black_swan »

Hej, 14 maja są dni otwarte w osb w poznaniu, zastanawiam się czy mogę się tam wybrać pomimo, że nie będę brała udziału w rekrutacji ?(ach ten wiek) Jestem ciekawa po prostu jak wyglądają zajęcia, jaka panuje atmosfera itp. Też chciałabym się dowiedzieć na temat egzaminów eksternistycznych...
ebaleciara

Tak, oczywiście! Właśnie po to są dni otwarte. Rekrutację odbywają się 28 maja i bodajże 4czerwca. Na pewno będziesz mogła wszystko zobaczyć, dla takich osób to organizujemy. Gorąco zapraszamy! Moze uda się nam spotkać? Będę 14 jako ucżennica :D, moglybysmy porozmawiać.
ODPOWIEDZ