Imiona.

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Tak, Magdalena ma coś w sobie, jest takie... zacne? :) Za to Magda podoba mi się średnio. Widzę, że szczęśliwy tatuś zdrabnia do "Magdalenka", to brzmi od razu lepiej :D
Wojtek4p

Post autor: Wojtek4p »

Witaj Venus...Oczywiście tatuś zdrabnia imię, bo córeczka jeszcze jest maleńka, a jak podrośnie to już zostanie Magdaleną, no chyba, że będą ku temu odpowiednie okoliczności to dla tatusia zawsze córeczka zostanie Magdalenką. :D .Pozdrawiam. ;)
Father

Post autor: Father »

Gratuluję Córeczki i jej pieknego imienia- Magdalena/Madzia. Imię to ma dalekie konotacje biblijno historyczne i dlatego podświadomie osoby nim obdarzone stawiam w panteonie kobiet majacych nominacje na bycie świetą :)
Nie wiem dlaczego ale bardzo przepadam za imieniem Konstancja. Może dlatego, że jest takie dżwięczne a jednocześnie takie matematyczne-wyraża stałość( być może uczuć), rzecz u kobiet porządana :)
Wojtek także bom tak nazwan.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Cześć Wojtku, miło znów widzieć Cię na forum i gratulacje z okazji powiększenia rodzinki. Przekaż uściski swojej małej Magdalence
Wojtek4p

Post autor: Wojtek4p »

Witam Kasię G. i Fathera . Dziękuję bardzo za miłe słowa i oczywiście za gratulacje.
Choć nie za często zaglądam tu na forum, to jednak nie zapomniałem wbrew pozorom o naszym wspaniałym forum. :smile: ;) .
Oczywiście Kasiu już wysłałem uściski i pozdrowionka dla mojej córeczki-aktualnie teraz śpi sobie w wózeczku jak pisałem tą wiadomość w sobotę. :D Pozdrawiam serdecznie. Wojtek.
marysienka

Re: Imiona.

Post autor: marysienka »

[quote:473aea7d53="julianka"]A więc otwieram taki temat.
Imiona.
Mam na myśli, które imiona się Wam podobają, a które nie.
Jakie było najśmieszniejsze imię jaki słyszeliście, najdziwniejsze, najdłuższe, najładniejsze itd.

Mi na przykład bardzo podoba się imię Michaela i Agrypina.
A wie ktoś może jakie jest zdrobnienie od Agrypina?
Pierwsze co mi się nasuwa do głowy to Grypa, ale to chyba niemożliwe :roll:[/quote:473aea7d53]

Stawiam na Grypcię :D

moje ulubione imiona męskie to Piotr, Michał i Leon (to chyba najbardziej :)), a żeńskie - Maria (to ja :P), Bella, Nina i Tosia :)
estelle

Post autor: estelle »

Mi się podobają królewskie imiona; Elizabeth- eliza, sandra, alicja, weronika, julia,
White_Odetta

Post autor: White_Odetta »

Ja bardzo lubię imię Tania, Natasza i Lena. Piękne są ^^
A z męskich miło mi się kojarzy Marek, ale to nie jest moje ulubione imię męskie, bo takiego chyba nie mam.
Shecharchoret

Post autor: Shecharchoret »

Mi ostatnio spodobało się imię Roma i zastanawiam się czy to jest całe imię, jak np Ida, czy zdrobnienie. :D
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Wydaje mi sie, ze funkcjinuje ono tylko jako zdrobnienie (tylko od czego - od Romany?? :D ).
ODPOWIEDZ