Typy point - opisy i opinie o różnych modelach point
-
White_Odetta
Ja mam pytanie o pointy Grishko Fouette. Czy to prawda, że są one przeznaczone dla osób o wąskich stopach? Ja teraz tańczę na 2007 i do końca nie jestem zadowolona, więc zamierzałam kupić Fouette, ale boję się, że najszersze mogą być dla mnie za wąskie.
Czy ktoś by mógł te dwa modele dla mnie porównać? Z góry dziękuję ;)
Czy ktoś by mógł te dwa modele dla mnie porównać? Z góry dziękuję ;)
-
White_Odetta
-
Tirusia8888
Freed of London- Classic Pro. MAJSTERSZTYK! Mam je wogóle nie wyrobione a już mają ten "łuk". Jest jeszcze jedna fajna rzecz. To utwardzenie czubka kończy się dopier w połowie pointy co jet bardzo wygodne, gdyż utwardzenie nie "wżyna się" w pały palec i kostkę nad nim. A w Gloriach (Snsha) właśnie tak się dzieje. Nie są tak zwężone jak Fouette (Grishko). Mają stabilny, szeroki czubek. Jest taki jakby także hm... wysoki i jest miejsce na każdy palec :) To tak ogólnie po 1 staniu w nich :) Jak na razie Fouette (Grishko), Gloria (Sansha), Ovation 3/4 (Sansha) najlepsze są Freedy :smile:
Freed Classic Wing Block
Jam mam teraz classic wing block i też je uwielbiam :)
moim zdaniem są to najlepsze pointy jakie do tej pory miałam. łatwo się wyrabiają, ale jednocześnie są na tyle stabilne, że czuję się pewnie. nie są takimi "klockami", w których początkowo nie da się nic zrobić. myślałam, że to odbędzie się kosztem trwałości point, ale jak narazie dają radę i trzymają się całkiem nieźle. w ogóle wydaje mi się jakby były zrobione z całkiem innych materiałów niż np. grishki. a poza tym freedy są naprawdę lekkie i ciche. już wiem, że moim następnym wyborem też będą freedy ;)
moim zdaniem są to najlepsze pointy jakie do tej pory miałam. łatwo się wyrabiają, ale jednocześnie są na tyle stabilne, że czuję się pewnie. nie są takimi "klockami", w których początkowo nie da się nic zrobić. myślałam, że to odbędzie się kosztem trwałości point, ale jak narazie dają radę i trzymają się całkiem nieźle. w ogóle wydaje mi się jakby były zrobione z całkiem innych materiałów niż np. grishki. a poza tym freedy są naprawdę lekkie i ciche. już wiem, że moim następnym wyborem też będą freedy ;)