Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Suwak

Post autor: Suwak »

Ja mogę z czystym sumieniem polecić żelowe wkładki Blocha, są takie jak ouch pouch, które pożyczałam od koleżanki. Najlepsze wkładki jakie kiedykolwiek miałam! Osobiście nie przepadam za sylikonowymi wkładkami, po których miałam odparzenia i pod koniec zajęć chciałam jak najszybciej je zdjąć. Za to te żelowe wkladki są genialne, z zewnątrz mają materiał, który nie obciera i nie odparza, a żel dostosowuje się do kształtu stopy. Są warte swojej ceny (kosztują chyba 75zł). Polecam polecam :)
arizona

Post autor: arizona »

dziękuję Suwak za opinie, właśnie się zastanawiam nad zakupem ouch pouch albo tych z blocha :)
Suwak

Post autor: Suwak »

Polecam bardzo. Pierwsze wrażenie jest dosyć dziwne, ponieważ mimo iż są bardzo cienkie (nie są grube na kilka centymetrów jak to się spotkałam z sylikonami) to świetnie chronią palce, jednocześnie czując dobrze podłoże. Mam je chyba od lutego i nic im się na razie nie stało. Można je również prać w pralce (niektóre moje materiałowe wkładki po praniu były do wyrzucenia).
przyjaciolka

Post autor: przyjaciolka »

Mam pytanie-czy jak się włoży takie wkładki do baletek (nie puent,ale baletek z mięciutkimi końcami!) to można próbować stawać na palcach? Jest to wystarczająca ochrona?

Pozdrawiam :)
Jaskółka

Post autor: Jaskółka »

A czy da się w ogóle tańczyć na piontach bez wkładek?
agata31

Post autor: agata31 »

Da się tańczyć w pointach bez wkładek jak najbardziej, tyle że nie każdemu to pasuje ;) a w baletkach z wkładkami nie da się stanąć, musisz mieć gipsowy czubek.
Kasiek

Post autor: Kasiek »

Ja zależy..Mam dni że muszę się wyżyć..(przepraszam, jeżeli głupio to zabrzmi;p) na samej sobie..Wtedy ubieram na goła stopę bez wkładek pointy i najtrudniejsze kroki robię,żeby tylko poczuć podłogę...;p ale normalnie tańczę w wkładkach z Rumpfa... :))
Lienka

Post autor: Lienka »

[quote:d4f2f610f8="przyjaciolka"]Mam pytanie-czy jak się włoży takie wkładki do baletek (nie puent,ale baletek z mięciutkimi końcami!) to można próbować stawać na palcach? Jest to wystarczająca ochrona?
[/quote:d4f2f610f8]
Nie da się, bo te wkładki są miękkie i mają sprawiać, że stanie w pointach jest wygodniejsze, a nie usztywniać je. Wystarczająco sztywny jest czubek pointy.
ODPOWIEDZ