Egzaminy do SB/OSB
rozmarzona według mnie dałabyś rade sie dostać do 4 osb,bo do mojej klasy ( ja teraz chodze do 3 osb) będzie chodzić od przyszłego roku dziewczyna która miała doczynienia z baletem jak była mała ( chyba 5 lat) ale to ona tańczyła w przedszkolu...Więc moim zdaniem masz szanse sie dostać jeżeli:
Nie masz płaskostopii
Jeżeli jesteś szczupła
Jeśli jesteś muzykalna
Masz dobre podbicie
Jesteś rozciągnięta ( na rekrutacjii będą to sprawdzać będą Cię rozciągać więc się przygotuj)
Nie masz płaskostopii
Jeżeli jesteś szczupła
Jeśli jesteś muzykalna
Masz dobre podbicie
Jesteś rozciągnięta ( na rekrutacjii będą to sprawdzać będą Cię rozciągać więc się przygotuj)
Ja chciałabym dostać się do 5 klasy w Łodzi. Wiem, że są egzaminy wstępne, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć co się pod tymi "podstawami" kryje??? Gdzieś czytałam, że będą elementy tańca na pointach :? No i czy oprócz tańca klasycznego, taniec ludowy i charakterystyczny też? I co z wiedzą o tańcu? Co konkretnie powinnam umieć na taki egzamin??? :smile:
Aha, i może wiecie jeszcze, co trzeba umieć do 7 klasy, bo na 5 jestem trochę za stara, ale mam nadzieję, że udałoby mi się "cofnąć" :wink:
Aha, i może wiecie jeszcze, co trzeba umieć do 7 klasy, bo na 5 jestem trochę za stara, ale mam nadzieję, że udałoby mi się "cofnąć" :wink:
A czy na klasyce był taniec na pointach??? :wink: Chodzi o to, że wcześniej nie tańczyłam za dużo, wybrałam się na zajęcia z baletu i od razu to pokochałam, no i jestem pewna, że to jest to, co chcę robić w życiu, więc strasznie mi na tej szkole zależy... Mam 15 lat, wiem, że to strasznie późno, ale i tak będę próbować. Dużo ćwiczę sama w domu, tylko nie bardzo wiem, co mam ćwiczyć, na razie robię wszystkiego po trochu... :smile: