O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

[quote:389dd97e85="Sagittaire"]
Najlepsza obsada z Nazarem (Zygfrydem). [/quote:389dd97e85]

Nikt się nie spodziewał, że stwierdzisz inaczej :D
Ja się tam do Was muszę kiedyś przejechać, chcę sprawdzić, czy naprawdę taki wart zachwytu :)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Czy kojarzy ktoś z Was jakiś balet z postaciami aniołów?
Kasia G

Post autor: Kasia G »

współczesny? klasyczny? bo współczesnych to było - chocby ostatnio... Sześć szkrzydeł aniołów :)))
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

miałam napisać, zę o Skrzydłach wiem.
Nie, chodzi mi o normalnego anioła, żeby mniej więcej było widać o co chodzi. Albo dobrego ducha czy coś.
Może być i klasyczny i wspólczesny, ale żeby było wiadomo wprost , ze chodzi o to.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

nic mi się nie kojarzy - w klasycznych baletach nie pamietam żadnego aniołapoza postaciai niemal mimicznymi jak "aniołek" w warszawskim nowym Dziadku do orzechów. Jesli pod duchy nie podciągamy wróżek i zjaw w postaci sylfid albo duchów zakonnic w Robercie Diable (ale to opera nie balet) to nie przypominam sobie zadnych tańczących aniołów.
Anna-Maria

Post autor: Anna-Maria »

Dzień dobry! 8)
margotczyk

Post autor: margotczyk »

Wracając do lipcowego pytania Sagittaire:

W balecie CRISTOFORO (chor. Gabor Kevehazi)
- rola [b:54f4a67e57]Anioła [/b:54f4a67e57]była ostatnim występem Rudolfa Nurejewa na scenie, 1 marca 1992 w Budapeszcie.

Wspomnienie oraz zdjęcie znalazłam na stronie Konkursu im.Nurejewa, Budapeszt 2013:

http://www.nureyevibc.com/why/why_e.html

.
Lienka

Post autor: Lienka »

Na uroczy filmik trafiłam dzisiaj:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tdylQeg5B9I
:)
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Ojej, jakie przeurocze! :smile: Biedna malutka... :wink: a tytuł to już w ogóle rozwala
Father

Post autor: Father »

Kłaniam sie nisko bo dawno mnie tu nie było. A jestem ponieważ chce sie podzielić taka ciekawostką, mianowicie: dzisiaj w RMF Classic słuchalem wywiadu z Maksimem Wojtulem który powiedział, że balet to w zasadzie taki sport i metody treningowe są podobne. A mówil tak w w celu zachecenia chłopcow do wstepowania do szkół baletowych. Pewno niektorzy sie oburzą? :roll:
ODPOWIEDZ