FILMY, czyli co oglądacie

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

po co Ci ściągac? wszedzie jest pełno do obejrzenia on line. wpisz black swan on line to wyskoczy Ci w 10 portalach do woboru: wersja z lektorem, z napisami albo tylko po angielksu.
Torin

Post autor: Torin »

A w empiku widziałem chyba za 20 zł - i masz go w dobrej jakości na zawsze ;) A warto !
margotczyk

Post autor: margotczyk »

Jestem pod wrażeniem francuskiego filmu "CHANEL I STRAWIŃSKI", który właśnie obejrzałam na portalu KinoLand.pl
- mniej znana karta z życia wielkiego kompozytora:

http://kinoland.pl/szukaj/chanel%20i%20strawinski

Szerszy opis i obsada:

http://fdb.pl/film/217281-chanel-i-strawinski

.
bushi4

Post autor: bushi4 »

nie wiem, czy wątek umarł, czy dogorywa, ale mam ochotę dopisać jeszcze coś do niego. obejrzałam ostatnio kilka (moim zdaniem) dobrych filmów, m.in.: "Spadkobierców", którego, ze względu na George'a, długo wzbraniałam się obejrzeć i cieszę się, że wreszcie to zrobiłam, bo postać przez niego grana bardzo mi się podobała. marzy mi się nawet tak dojrzale postępujący mężczyzna :smile: .
Poruszył mnie też ostatnio bardzo film pt.: "Notatki o skandalu" - lubię oglądać, jak ludzie radzą sobie z wyborami w extremalnie trudnych warunkach, a zasadzie - w zwykłych ludzkich sytuacjach. jestem zafascynowana tym, że nie uciekają, ale próbują odnaleźć drogę do siebie, do życia!
Ogromnie podobał mi się francuski film: "Nietykalni"! oraz norweska "Wyspa skazańców"!
Anucha

Post autor: Anucha »

Ja dziś obejrzałam film pt. "Mój tata Barysznikow" . Według mnie przyjemny, ale jakoś również nie zachwyca. Jeśli porównywać by go do filmu "Billy Elliot" to jest dosyć duża różnica i Billy tu wygrywa. Ale chciałabym też poznać wasze zdanie :)
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

http://www.filmweb.pl/serial/Tancerki-2012-648291

Ktoś się może zetknął? :)
Giselle97

Post autor: Giselle97 »

Swietny serial. Jestem jego wielką fanką <3 Szkoda tylko że nowe odcinki są tak późno ( 22.00) i do tego w niedzielę. ja raczej oglądam powtórki
Anucha

Post autor: Anucha »

Tancerki? Również uwielbiam ten serial ;) lekki, przyjemny i z humorem. Naprawdę polecam!
mikolajdrew

Post autor: mikolajdrew »

może to dziwne, ale moja tańcząca kobieta zmusza mnie do oglądania tego serialu...i o dziwo, chyba się już do niego przyzwyczaiłem, co może mnie jednak dyskredytować w oczach innych facetów..ale o tym ciii ;)
lily91

Post autor: lily91 »

mikolajdrew, wcale nie jest nigdzie napisane, że facet powinien odgądać sensacje z rozlewem krwi, albo (jak 3/4 moich kolegów) uwaga, uwaga: kastingi do Top Model.

Ja jestem obecnie pod wrażeniem ekranizacji powieści S.Kinga, Skazani na Sawshank, mimo, że nie jestem jego fanką, bo łatwo wejść mi ksiażką/filmem w psychikę. Jednak nie wiele jest filmów o tematyce więziennej, dramatycznych, momentami brutalnych i jednocześnie kończących się happy endem. Polecam, naprawdę... O ile ktoś z Was jeszcze tego nie widział :p
ODPOWIEDZ