Poznań sezon 2010-11-12-13
zapewne wynika to z faktu, ze dyrekcja naczelna opery w Poznaniu po tym sezonie kończy swoją kadencję więc trudno komukolwiek w tym nowemu szefowi robic jakiekolwiek plany.... Żeby mozna było planowac i pracowac już teraz powinnien byc konkurs lub wyznaczony następny (lub ten sam) dyrektor na nasteny kontrakt, a tak pan Kajdański nie wie przeciez czy nowa dyrekcja za rok nie będzie chciała pracowac z kims innym....
[quote:3ba9c5a283="Kasia G"]zapewne wynika to z faktu, ze dyrekcja naczelna opery w Poznaniu po tym sezonie kończy swoją kadencję (...) pan Kajdański nie wie przeciez czy nowa dyrekcja za rok nie będzie chciała pracowac z kims innym....[/quote:3ba9c5a283]
To po co było to brać :shock: w takiej sytuacji? Nie wygląda to na poważną decyzję.
To po co było to brać :shock: w takiej sytuacji? Nie wygląda to na poważną decyzję.
-
Sagittaire
Szkoda pana Przybyłowicza, zrobił dla Baletu Poznańskiego bardzo, bardzo dużo. Za jego czasów to chyba stał się drugi balet w Polsce. Przyczynił się do świetnych spektakli (dla mnie pw świetne Jezioro łabędzie).
Nowego szefa baletu nie znam wiec nie mogę wróżyć, moze zrobi więcej, ale jakoś mi żal Przybyłowicza.
Nowego szefa baletu nie znam wiec nie mogę wróżyć, moze zrobi więcej, ale jakoś mi żal Przybyłowicza.
-
Sagittaire
Eh swego łódzkiego czasu rozmawiałam z jednym tancerzem, który część życia przetańczył w Niemczech (w mniej ważnych zespołach) i on mówił, że w Niemczech w różnych zespołach w jakich pracował były wady i zalety, ale to co sobie chwalił to to, że z zasady na stanowiskach zarządzających byli doceniani ludzie dobrzy, a ludzie nieodpowiedni byli po sezonie/dwóch usuwani. U nas czasem widzi się niedocenienie ludzi świetnych , których się usuwa zupełnie bez powodu, a wieloletnie utrzymywanie zespołu w marazmie nie jest żadnym powodem zmain na stanowiskach.
Nie chciałabym wypowiadac na temat nowego dyrektora baletu w Poznaniu, bo go nie znam i nie mam zadnej wiedzy, zeby go oceniac (moze przewyzszy swojego poprzednika-i oby tak bylo) - natomiast mam tylko nadzieję, że wczesniejszy Dyrektor obecnie nie może się opędzić od nowych ofert i jest doceniany tak jak na to zasługuje, bo moim zdaniem zrobił w swoim czasie dla poznańskiego baletu więcej niż to było mozliwe: świetne produkcje, świetny zespół, prestiż. Sam tez w tym czasie sprawdził się jako dobry choreograf. Mam olbrzymi szacunek do tego czlowieka za to co zrobił.
Nie chciałabym wypowiadac na temat nowego dyrektora baletu w Poznaniu, bo go nie znam i nie mam zadnej wiedzy, zeby go oceniac (moze przewyzszy swojego poprzednika-i oby tak bylo) - natomiast mam tylko nadzieję, że wczesniejszy Dyrektor obecnie nie może się opędzić od nowych ofert i jest doceniany tak jak na to zasługuje, bo moim zdaniem zrobił w swoim czasie dla poznańskiego baletu więcej niż to było mozliwe: świetne produkcje, świetny zespół, prestiż. Sam tez w tym czasie sprawdził się jako dobry choreograf. Mam olbrzymi szacunek do tego czlowieka za to co zrobił.