Żaba (jak prawidłowo się rozciągnąć aby zrobic żabę?)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
abeille

Post autor: abeille »

no na pewno, i jesli nie jestes w stanie zrobic 1 pozycji, to zaba podobno pomaga
chmieleslava666

Post autor: chmieleslava666 »

hm, ale mi chodzi o to, jaka jest różnica między żabą na podłodze a lewitującą :D no bo skoro mówicie, że to ,,tylko brzmi tak niesamowicie'' to po co tyle zachodu z jakimiś linami itd?
nathaliye

Post autor: nathaliye »

[quote:4fcf6579b2="chmieleslava666"]hm, ale mi chodzi o to, jaka jest różnica między żabą na podłodze a lewitującą :D no bo skoro mówicie, że to ,,tylko brzmi tak niesamowicie'' to po co tyle zachodu z jakimiś linami itd?[/quote:4fcf6579b2]wiesz to jest joga, tam chodzi o rozne efekty, medytacja i takie tam, fakt ze to jest akurat zabka nie ma tak glebokiego znaczenia jak normalna zabka na siedzaco
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[quote:c56d7e071f="Joanna"]Ja nadal nie rozumiem tej pozycji... Przeciez jak sie poloze w zabce na brzuchu, to sie dotyka juz miednica podlogi, to ze mam ja specjalnie unosic, czy jak?...[/quote:c56d7e071f]

Postaram sie za jakis czas zamiescic zdjecie.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

A kto zamieści zdjęcie z tą żabą lewitującą? ;>
Wszystkie metody na ziemi już wykorzystałam to czas na wyższy poziom wtajemniczenia :D
nathaliye

to moze ja to sprobuje opisac
1 wisi sie na drabince glowa w dol
2 nogi sa jak do zabki, czyli kolana na zewnatrz i "leza" na drabince
3 czyli tak jakby sie lezy na drabince tylko ze pionowo, dotyka sie ja placami posladkami w udami, kolanami jak ktos moze
4 lina jest na biodrach i jest przywiazana do ktoregos szczebelka
5 i sie biernie wisi glowa w dol w pozycji zaby
6 to jest dla ludzi mocno wtajemniczonych w dziedzinie jogi nie polecam robic tego samemu
7 wisiec mozna bardzo krotko stosunkowo i to zalezy od indywidualnych predyspozycji
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Dobre.... ;P
szkoda, że u mnie w szkole nie ma takich drabinek :(
nathaliye

myślę ze to bardziej chodzi o to ze jest sie głową do dołu a żabka jako taka pozwala sie utrzymać w linach żeby sie nie "wyślizgnąć"
abeille

Post autor: abeille »

probowalam tego i w sumie nie tak krotko, mozna powisiec sobie z pol godzinki bo mi nic nie bylo. oczywiscie pod czujnym okiem instruktorki :)
Monia16

Post autor: Monia16 »

Na czym polega ta żabka? opiszcie mi to ćwiczenie, bo w ogóle sie na tym nie znam ... :oops:
ODPOWIEDZ