Żaba (jak prawidłowo się rozciągnąć aby zrobic żabę?)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Pointerka

Post autor: Pointerka »

Mam pytanie- co to jest żaba?! Czy ktos mogłby dac zdjecie? :shock:
tasia92

Post autor: tasia92 »

Przejrzyj wątek, już kilka osób to tłumaczyło.

http://img148.imageshack.us/img148/6122/zabanaplecachsx7.png
http://img412.imageshack.us/my.php?image=abaxddwm4.png

Tak mniej więcej to wygląda. Tak się leży, nie stoi, żeby była janość :wink:
Nati

Post autor: Nati »

widzę, że tu u coraz więcej osób przejawia się talent plastyczny :D no ładnie ładnie. A zabka to bardzo łatwe i przyjemne ćwiczenie, polecam wszytskim głównie początkującym :)
tasia92

Post autor: tasia92 »

Oj, że przyjemne to bym nie powiedziała. O ile przy rozciąganiu mięśnie bolą to przy żabie (jak się dociska, albo ktoś dociska) boli ze dwa razy mocniej. Ale to moje prywatne odczucia :wink:
nathaliye

Post autor: nathaliye »

jeśli się wykonuje prawidłowa żabę, z zachowaniem wszystkiego co niezbędne to nie powiedziałabym że jest przyjemne, chyba że juz ktoś ma genialne rozwarcie i rozciągniecie :D
Rytmiczka

Post autor: Rytmiczka »

Sorry że wyciągam stare tematy, ale ja mam taki problem... A mianowicie jak robie tą zabe( znaczy sie rozciągam) to jak na chwilę wstanę i spróbuje jeszcze raz to musze zaczynac od początku i tak jest za kazdym razem. Postanawiam sie regularnie rozciągac, zeby móc wkoncu zrobic szpagat, no ale jak za kazdym razem kiedy juz sie do tego zabieram i widze ze musze zaczynac wszystko od początku to normalnie mnie to zniechęca. Czy to jest normlane, czy jak juz tak czesto i regularnie bede sie rozciagac to czy moja rozwartosc tak na początku codziennego rozciągania bedzie szersza? Ach troche nagmatwałam, jesli mnie nie zrozumieliscie to moge jeszcze raz sprubowac wytłumaczyc...
Calineczka

Post autor: Calineczka »

dąłączam się do pytania. Mam dokładnie tak samo. Gdy na zajęciach się rozciągamy i posiedzę w żabce dłuższy czas to jest w porządku, a po 10 minutach od zejścia z tej pozycji muszę rozciągać się od nowa...
nati853

Post autor: nati853 »

"wynalazłam" sposób napołożenie się brzuchem w tureckim szpagacie
robi się żabę(siedzącą) i kładzie sie brzuchem na nogi(w miare możliwosci)
i gotowe
MissAloha

Post autor: MissAloha »

Pytanie: JAk wygląda 'żaba', bo ja taka ciemna ;p
sandi

Post autor: sandi »

Już kilka razy się o to pytano. Mogłaś trochę się rozejrzeć w tym temacie (;

Ale żeby było wszystko jasne: http://www.youtube.com/watch?v=vOC93gtPPLA 1:42 i wszystko jest ładnie wytłumaczone :)

Mam nadzieję, że "oświeciłam" ;p

Nie rozumiem w sumie o co chodzi z tym sposobem nati. W sensie, że to pomaga na późniejsze położenie się w szpagacie tureckim?
ODPOWIEDZ