Polski Balet Narodowy sezon 2012-13

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Polski Balet Narodowy sezon 2012-13

Post autor: Kasia G »

Ruszyła sprzedaż i rezerwacje na nowy sezon! Na spektakle "Rodina" Ejfmana już nie ma biletów w umiarkowanych cenach na 1 i 2 balkonie
venus-in-furs

Post autor: venus-in-furs »

Zarezerwowałam co mogłam, choć nigdy tego nie robiłam z takim wyprzedzeniem, później będę marudzić, że obsada nie ta ;]
marysienka

Post autor: marysienka »

Ja jutro zamierzam rezerwować. Będzie się działo :P
Kasia G

Post autor: Kasia G »

venus, zawsze potem można oddać, nie wykupić, zamienić - byleby było za co, ale tak to przynajmniej psychicznie człowiek wie że na jakiegoś "Dziadka" czy "Śpiącą" się dostanie.
venus-in-furs

Tak, tylko okazuje się, że się pochwaliłam za wcześnie i zarezerwowało mi tylko na jeden spektakl, buuu. Mam nadzieję, że będzie jakaś reakcja na maila, martwię się, bo takie ładne miejsca sobie wybrałam, a one figurują ciągle jako wolne, jak mi je zabiorą, to będę cierpieć.
Ewa J.

Post autor: Ewa J. »

Dotychczas ceniłam wyżej moje zdolności ogarnia aspektów technicznych na stronie TW, ale teraz nie jestem ich taka pewna. Czy dobrze zrozumiałam venus, że Twój post sugeruje istnienie możliwości rezerwacji biletów przez internet? Bo że istnieje opcja kupna, o tym wiem, ale wczoraj z nerwów dostawałam białej gorączki, bo wydzwaniałam na okrągło w celu zarezerwowania biletów, ale było albo zajęte, albo nikt nie odbierał. Rozumiem, że w sobotę może być tylko jedna osoba na dyżurze, ale jeśli doszło do sytuacji, kiedy naprzemiennie wybierałam numery z dwóch telefonów, to zakrawa już na dużą ignorancję ze strony operatorów. Już kilka razy zdarzyły mi się podobne sytuacje, że nie mogłam się długo dodzwonić, ale ta wczorajsza przerosła wszystko, co mnie do tej pory spotkało.
venus-in-furs

Opcję kupna mam na myśli. Problematyczną z resztą. No ale trudno, pracownicy są tylko ludźmi, może to rzeczywiście kwestia soboty, wyjdziemy z tego :)
Ewa J.

Post autor: Ewa J. »

No nie wiem, ja już zaczynam tracić cierpliwość. Dzisiaj po raz pierwszy chciałam kupić bilet przez internet, ale miałam problem z zapłatą przelewem internetowym (prawdę mówiąc, pierwszy raz mi się to zdarzyło), dlatego ktoś z mojej rodziny pofatygował się, żeby kupić chociaż ten jeden najważniejszy bilet na miejscu. Okazało się, że nie mogę wykupić miejsca, bo jest zarezerwowane (na moje nazwisko zresztą) i teraz trzeba czekać 2 lub 3 godziny, żeby zwolniła się rezerwacja (moja własna) i żebym mogła je kupić. Regulamin mówi wyraźnie: "Jeżeli Państwa bank, mimo przyjęcia dyspozycji zapłaty, nie przyśle potwierdzenia wykonania płatności w ciągu 30 minut, to wybrane miejsca zostaną zwolnione."
Ale nie jest uściślone, po jakim czasie. Wg mnie logiczne jest, że skoro pół godziny czekają na potwierdzenie, to jeśli go nie dostaną po pół godzinie, miejsce automatycznie powinno się zwolnić i być widoczne jako dostępne na planie widowni. Tymczasem na miejscu okazało się, że trzeba czekać jeszcze 2-3 godziny (no właśnie, nawet nie wiadomo dokładnie ile), a przecież - gdyby o tym wzmiankowano, nikogo nie wysyłałabym tak wcześnie po bilet. Kolejny absurd polega na tym, że gdyby taka wpłata nawet wpłynęła, bank wysłałby potwierdzenie dopiero jutro, bo dziś jest niedziela, więc może po 2 czy 3 godzinach okaże się, że tym paniom się pomyliło i znowu nie będzie można kupić, bo rezerwacja nadal nie jest zwolniona. Zatem, z powodów, które wymieniłam powyżej, moja wyrozumiałość się skończyła, mogę dodać jeszcze ignorancję osób sprzedających bilety w przedsprzedaży i ich stosunek do widzów, których od razu traktują jak problem, bo o nieodbieraniu telefonów nawet nie wspomnę.
venus-in-furs

To z kolei mój problem jest odwrotny, bo zapłaciło się ładnie, a miejsca nie są zajęte. Ale muszę powiedzieć, że Pani, która zajęła się moim problemem była bardzo rzeczowa i sympatyczna, i tyle mojej straty, że muszę powtarzać cały proceder. No ale rejestracja dopiero ruszyła, ponadto mamy jeszcze weekend, więc zamieszanie w takich okolicznościach przynajmniej ja jestem w stanie wybaczyć :smile: Moje miejsca o dziwo są jeszcze wolne, ale to już pewnie kwestia przypadku, gdyby mi je ktoś podkupił, to dopiero wtedy byłabym nieziemsko zła.
pączek_w_maśle

Post autor: pączek_w_maśle »

Jestem bardzo zawiedziona że nie ma w repertuarze na nowy sezon baletu "Chopin", który eksponował niesamowity kunszt Vladimira Yaroshenki. Ktoś wie, w których głównych rolach zobaczymy tego tancerza?
ODPOWIEDZ