Międzynarodowy Dzień Tańca - 29 kwietnia
A w P.O.B. w Gdańsku - będzie się działo - NIC - ......znaczy się opera MOZART I SALIERI - bez udziału tancerzy ....będziemy - leżeć do góry brzuchami - a może i to dobrze .... :D odpocząć też kiedyś trzeba -CZYLI NA MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ TAŃCA tancerze z Pomorza leżą i odpoczywają ....w ramach święta ...
[quote:726836aec0="Joanna"][quote:726836aec0="sfra"]A ja organizuję w mojej szkole wieczór artystyczny - TETE A TETE AVEC LA DANSE. Będzie to pokaz róznych form tanecznych - od afro , przez balet i teatr tańca do firedance - mam nadzieję, ze się wszystko uda.[/quote:726836aec0]
nie na temat, ale co to jest firedance?[/quote:726836aec0]
taniec z ogniem - poi , ewentulanie z białymi szarfami
nie na temat, ale co to jest firedance?[/quote:726836aec0]
taniec z ogniem - poi , ewentulanie z białymi szarfami
A u nas w CK 29 kwietnia będzie wystawiana odtatni raz "PASJA" ( Może ktoś już widział na żywo lub w TV) – spektakl baletowy w wykonaniu artystów Kieleckiego Teatru Tańca oraz Orkiestry Symfonicznej Filharmonii Świętokrzyskiej, Chóru Fermata, Justyny Steczkowskiej i Andrzeja Piasecznego. W sumie to ponad 130 artystów w tym spektaklu bierze udział, więc jest troszeczke duży.
I oczywiście jest to organizowane m.in. w ramach VI Festiwalu Tańca Kielce 2006 i XIV Świętokrzyskich Dni Muzyki.
Nastepnie w dniach od 27-30 kwietnia-X Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego - pedagodzy z Francji, Niemiec i Polski organizowane przez KTT.
I jeszcze pare innych wystepów jak chcecie zobaczyć to podaje linka http://www.ktt.pl/festiwal-index.html.
I takie przyjemności są u nas organizowane m.in. z okazji tego świeta.
I oczywiście jest to organizowane m.in. w ramach VI Festiwalu Tańca Kielce 2006 i XIV Świętokrzyskich Dni Muzyki.
Nastepnie w dniach od 27-30 kwietnia-X Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego - pedagodzy z Francji, Niemiec i Polski organizowane przez KTT.
I jeszcze pare innych wystepów jak chcecie zobaczyć to podaje linka http://www.ktt.pl/festiwal-index.html.
I takie przyjemności są u nas organizowane m.in. z okazji tego świeta.