Międzynarodowy Dzień Tańca - 29 kwietnia

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
just_me

Post autor: just_me »

Wiele na temat tego dnia nie słyszałam, ale wiem na pewno o konkursie w krakowskim klubie Kuźnia - będę tam tańczyć między innymi...
A co do samego Święta - powinno być wpisane do kalendarzy i celebrowane!
Nawojka

Post autor: Nawojka »

A nie wiecie czy telewizja również ma zamiar uczcic to święto? Oczywiscie, dużo bardziej przyjemne byłoby obejrzenie jakiegoś baletu na żywo, ale niektórzy nie mają tej możliwosci... :cry:
Paula

Post autor: Paula »

My znowu mamy organizowany Koncert z tej okazji. O trochę dziwnej godzinie (11) ale zawsze coś.
Teatr Współczesny w Szczecinie godz. 11. Zparaszam.
Tanc...

Post autor: Tanc... »

A w P.O.B. w Gdańsku - będzie się działo - NIC - ......znaczy się opera MOZART I SALIERI - bez udziału tancerzy ....będziemy - leżeć do góry brzuchami - a może i to dobrze .... :D odpocząć też kiedyś trzeba -CZYLI NA MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ TAŃCA tancerze z Pomorza leżą i odpoczywają ....w ramach święta ...
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no brawo - po prostu rewelacja :evil:
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:08c90f35f1="sfra"]A ja organizuję w mojej szkole wieczór artystyczny - TETE A TETE AVEC LA DANSE. Będzie to pokaz róznych form tanecznych - od afro , przez balet i teatr tańca do firedance - mam nadzieję, ze się wszystko uda.[/quote:08c90f35f1]

nie na temat, ale co to jest firedance?
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

u nas, jak juz ktos wspomnial organizowany jest koncert zapewne w teatrze wspolczesnym. biora w nim udzial wszystkie klasy naszego ogniska a widownia sklada sie glownie z rodzicow. ;)
juz tak malo czasu, a my tyle jeszcze nie umiemy :roll:

w razie czego, bilety 8 zł :lol:
sfra

Post autor: sfra »

[quote:726836aec0="Joanna"][quote:726836aec0="sfra"]A ja organizuję w mojej szkole wieczór artystyczny - TETE A TETE AVEC LA DANSE. Będzie to pokaz róznych form tanecznych - od afro , przez balet i teatr tańca do firedance - mam nadzieję, ze się wszystko uda.[/quote:726836aec0]

nie na temat, ale co to jest firedance?[/quote:726836aec0]

taniec z ogniem - poi , ewentulanie z białymi szarfami
mauxion

Post autor: mauxion »

A u nas w CK 29 kwietnia będzie wystawiana odtatni raz "PASJA" ( Może ktoś już widział na żywo lub w TV) – spektakl baletowy w wykonaniu artystów Kieleckiego Teatru Tańca oraz Orkiestry Symfonicznej Filharmonii Świętokrzyskiej, Chóru Fermata, Justyny Steczkowskiej i Andrzeja Piasecznego. W sumie to ponad 130 artystów w tym spektaklu bierze udział, więc jest troszeczke duży.

I oczywiście jest to organizowane m.in. w ramach VI Festiwalu Tańca Kielce 2006 i XIV Świętokrzyskich Dni Muzyki.

Nastepnie w dniach od 27-30 kwietnia-X Międzynarodowe Warsztaty Tańca Jazzowego - pedagodzy z Francji, Niemiec i Polski organizowane przez KTT.

I jeszcze pare innych wystepów jak chcecie zobaczyć to podaje linka http://www.ktt.pl/festiwal-index.html.

I takie przyjemności są u nas organizowane m.in. z okazji tego świeta.
*Julinka*

Post autor: *Julinka* »

O, tak się składa, że byłam dzisiaj na tej premierze ("Miasta Kobiet" itd) :D Naprawdę super było:)
ODPOWIEDZ