Jak baletnice robia koczki? ( o fryzjerstwie baletowym...)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Maron

Post autor: Maron »

tyle że ja mam baardzo wystające wypuklenia kości czołowej... w moim przypadku nie wyglądałoby to zbyt ładnie :?

[rogi :twisted:]
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

U nas trzeba miec koczka, a grzywke (jak ktoś ma) trzeba spiac. Można miec krótkie włosy. Jak ktoś ma takie włosy, że nie da rady zrobic koczka to moze miec kucyka.
foka

Post autor: foka »

Od kiedy gładkie fryzury i koczki stały się kanonem? Zobaczcie Pawłowa wcale nie jest gładko. uczesana http://michaelminn.net/andros/biographies/images/pavlova_anna_3.jpg
sfra

Post autor: sfra »

No, oczywiście, różne były fryzury - Karsavina miała czesto swoje loczki... Zauważcie też jakie były fryzury w balecie romantycznym - koczki, ale włosy nieco oadające na twarz...
raisa

Post autor: raisa »

Moja koleżanka tańczyła klarę w "dziadku" w koku ale odstawały jej kolczki tu i ówdzie z koka a ponad to jeszcze z boku miała dwa inne loczki. Dziwne... ale ładnie to wyglądało.
Nena

Post autor: Nena »

[quote:ebbb10ca2b="Princess Maron"]tyle że ja mam baardzo wystające wypuklenia kości czołowej... w moim przypadku nie wyglądałoby to zbyt ładnie :?

[rogi :twisted:][/quote:ebbb10ca2b]
Też tak mam. Dlatego najczęściej robię tak, że "przednią" część włosów (bliżej twarzy) spinam do boku i traktuję lakierem, coby zasłaniała mi 'niedoskonałości'.
Nena

Post autor: Nena »

[quote:9297fee5ce=".:Agga:."]Neno, chodzisz do prywatnej szkoly czy panstwowej?
Jeszcze nie sotkalam sie z takimi zasadami odnosnie dlugosci wlosow w szolach prywatnych.[/quote:9297fee5ce]
Do Społecznego Ogniska Baletowego. Wiem, że dziwaczne, ale nie wolno ścinać włosów na krótko i już.
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

[url]http://www.ncarts.edu/pressreleases/Releases2005/April2005/Don%20Quixote.jpg[/url]
BLONDYNKA! Yeah!
:D
Floren

Post autor: Floren »

Przyznam że miałam zamiar ściąć włosy(na "chłopaka"),ale po przeczytaniu tego tematu zmieniam zdanie.Nie ścinam się!Chce mieć coś wspólnego z baletnicą...Mam dugie włosy i chodzę czasem w koku,ponieważ jest wygodny i bardzo ładny...
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Floren droga, ale żeby mieć coś wspólnego z baletnicą nie musisz mieć długich włosów spiętych w koczka:)
Co prawda to ma dużo wspólnego, ale popatrz np. na Ferri:)
ODPOWIEDZ