wszystko o szpagatach
Dokładnie. Mam wrażenie, jak by moje kości wszystko mi uniemożliwiały...
I też codziennie się rozciągam i co do tego rodzaju szpagatu nic mi nie strzykało, ani nic z tych rzeczy.
Fakt z żabkami mam problem, ogólnie z tym wykręceniem jakoś ze mną ciężko...
Chociaż ze sznurkiem nie mam żadnych problemów (oprócz przeskakującego czegoś w mięśniu xD)
I też codziennie się rozciągam i co do tego rodzaju szpagatu nic mi nie strzykało, ani nic z tych rzeczy.
Fakt z żabkami mam problem, ogólnie z tym wykręceniem jakoś ze mną ciężko...
Chociaż ze sznurkiem nie mam żadnych problemów (oprócz przeskakującego czegoś w mięśniu xD)
-
Coffeina11
-
Lenka_baletka;)
[quote:84cb128ce4="Lenka_baletka;)"]A nie odbiegając od tematu to mam pytanie co do szpagatu tureckiego...gdy się w nim "siada" to z ziemią stykaja się tylko pięty i wewnętrzne (albo tylnie) części nóg, czy jak z nim jest...[/quote:84cb128ce4]
piety i w miarę możliwości zewnętrzne części, chodzi o to by nogi nie leciały do środka tylko możliwie były jak najlepiej wykręcone
piety i w miarę możliwości zewnętrzne części, chodzi o to by nogi nie leciały do środka tylko możliwie były jak najlepiej wykręcone
[quote:b63772cd51="dzamajka"]Przy pełnych szpagatach zbija mi się przednie udo (robi się strasznie twarde) i blokuje się, wbija w kości biodrowe.. Uniemożliwia to robienie ponad szpagatów... Dlaczego tak jest i jak to pokonać????
[/quote:b63772cd51]
Aby zrobic ponadszpagt musisz najpierw opanowac zwykly. Pamietaj aby kolana byly wyprostowane. Jesli wbijaja Ci sie kosci biodrowe to moze powinnas odchylic sie mocniej do tylu i nie lezec na nodze.
Pozdrawiam.
[/quote:b63772cd51]
Aby zrobic ponadszpagt musisz najpierw opanowac zwykly. Pamietaj aby kolana byly wyprostowane. Jesli wbijaja Ci sie kosci biodrowe to moze powinnas odchylic sie mocniej do tylu i nie lezec na nodze.
Pozdrawiam.