Kontuzję i powroty

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Czajori

Post autor: Czajori »

Proszę drogie Panie o przyhamowanie tego mega offtopu,bo będziemy ciąć!
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

skoro beda ciecia, to jeszcze napisa slowko:

nie powinno sie lekcewazyc przeskokow w narzadach żucia, bo moze byc z tego tragedia, a jesli nie to bardzo niemila niespodzianka

Jak cos takiego jest, to trzeba isc do stomatologa zeby ocenil i ewentualnie skierował do osrodka leczacego zaburzenia narzadu zucia. Jest takich kilka w Polsce.
sisha945

Post autor: sisha945 »

ojej przestraszyłas mnie Agnieszko...

co masz na mysli mówiac "tragedia"?! :D
przepraszam za offtop juz sie nie odzywam :roll: ;)
Sagittaire

niepotrzebnie :) , bo to nie dzieje sie ot tak, tylko po latach nie lecznia, wiec nie martw sie prosze na zapas.
Ale warto isc i skonsultowac ze stomatologiem czy nie trzeba leczenia wdrozyc. Jest bardzo latwe i skuteczne, byle je wdrozyc.
MiaAsh

Post autor: MiaAsh »

[b:e60b92e551]agnieszko P.[/b:e60b92e551] chyba chodzi o to że np szczęka może wypaść z 'zawiasów'
nie polecam, średnio przyjemne :razz:

od takich rzeczy jest chirurg szczękowy :wink:
Sagittaire

nie nie tylko; mam kolege ktory sie tym zajmuje i on mowil ze moga sie zrobic tez inne powiklania.

Choc oczywiscie zdarzenie w typie ze w restauracji zaklinowywuje sie buzia w szerokim otwarciu i nie mozna zamknac i wszyscy patrza jest najbardziej spektakularne. :D :D

Ale sa tez inne powiklania. ale na nie to trzeba lat a nawet dziesiatek lat nieleczenia.
MiaAsh

Post autor: MiaAsh »

mi wypadła kiedy śpiewałam psalm na mszy w kościele :D
ciekawie było :razz:

a o innych kontuzjach szczęki nie słyszałam :wink:

Ciekawi mnie czy ktoś z Was po zerwanym ścięgnie Achillesa wrócił tak na poważnie do baletu???
sisha945

Post autor: sisha945 »

ostatnio nie moge sie w ogóle rozciągać, bo chyba zostałam za mocno "docisnieta" :029: nigdy rozciąganie nie sprawiało mi wiekszych problemow, ale teraz ledwo moge szpagat zrobic, a to tez troche "przymusem'. zastanawiam sie czy to nie jest jakies naderwanie miesnia/ sciegna i czy mam na razie dac sobie spokuj, czy spróbowac to jakos rozciagnąć..
ktos tak mial? :)
calawtrawie

Post autor: calawtrawie »

Ja tak miałam... zrobiłam szpagat na lewą nogę i aż usłyszałam że mi coś 'strzeliło'. Teraz szpagatu już nie zrobię (ani na prawo, ani na lewo). I raczej nic z tym nie robię bo na samą myśl o zrobieniu szpagatu zaczynam się stresować ze znowu mi się coś stanie. Rozciągam się do tego momentu ile tylko mogę... i mam nadzieje że z czasem będzie coraz lepiej :)
Nell

Post autor: Nell »

Ja przez pewien czas miałam tak ,ze biodro mi wogóle nie chciało przeskoczyć i każde podniesienie na passe bolało i wogóle był trzesk. Ale całe szczęcie sie skończyło tak poprostu.
ODPOWIEDZ