polskie czasopismo o tańcu jeszcze raz?

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

A więc ja przyznam, że jak wiele osób podchodziłam sceptycznie do tego czasopisma nastawiając się na gazetę o tańcu towarzyskim (w końcu Zakliczyński w tym się specjalizuje ;p). Ale zaskoczyła mnie, pozytywnie. ;)

Jeśli chodzi o środowisko warszawskie, to jest bodajże felieton Galińskiego czy coś w tym rodzaju, i 'dzień z życia Agustina Egurroli'. Nie mogę znaleźć tej gazety, jak znajdę to napiszę więcej. :)
Kawka

Post autor: Kawka »

Jeden z magazynów internetowych poświęcił numer tańcu:

http://www.purpose.com.pl/archiwum/mag-nr_59/
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Drugi numer "Place for Dance" już w sprzedazy w Empikach
Kasia G

Trzeci numer "Place for Dance" 22 grudnia będzie w empikach - a w nim o walcu i o balecie (nie chwaląc się)
jaromir

Post autor: jaromir »

w dwóch słowach : Warto kupić !
Kasia G

eee, no bez przesady - tam jest dużo ładnych zdjęć i piekny materiał o walcu, o balecie tylko podstawowe wiadomosci i wywiad z dyr. Pastorem :) Ale skoro juz jestem w stopce redakcyjnej to zachęcam, zachęcam :)))
julianka

Post autor: julianka »

[quote:a22ccfd862="Kasia G"] jestem w stopce redakcyjnej [/quote:a22ccfd862]

Ooooo..... to gratuluję.... :)
fijoletowa

Post autor: fijoletowa »

o, to kupię! :) a swoją drogą- czy ktoś chciałby dodać jakąś opinię na temat tego magazynu? bo ciągle mam mieszane uczucia- dużo pisania o niczym, średnie sesje, ale przemycane też wartościowe treści. mam wrażenie, że autorzy doszli do wniosku, że w ten sposób wilk będzie syty i owca cała- trochę dla dla fanów tanecznych programów telewizyjnych i trochę dla tancerzy... czyli nabijanie sprzedaży, ale też próby podwyższania poziomu?
Kasia G

hmmm, to może ja zabiorę głos bo z jednej strony nie reprezentuje redakcji, a z drugiej - jednak maczam w tym paluszki. jak łatwo się domyslić magazyn taeczny w Polsce po piewsze musi się z czegos utrzymac i tym czyms nie ma szans być sama sprzedaż. Grunt to rekalamy. reklamodawców przyciagaja zas tematy które im, choć czasem nie koniecznie czytelnikom czy nawet redakcji wydają się poczytne. Czyli: ryz, mydło i powidło, celebryci, kolorki i porady. I jesli czasopismo ma istniec to musi byc.
Po drugie - nawet nie wszyscy piszący na naszym forum siegneli po to czasopismo, choc jest jednym z niewielu które cokolwiek piszą o tańcu. Wprawdzie niezbyt duzo o balecie, za to juz o współczesnym oraz towarzyskim sporo. To znaczy ze trudno do potencjalnego cztelnika dotrzeć lub ze krąg zainteresowanych tymi temaami jest niewielki. Stąd własnie w magazynie musi być maksymalnie zróznicowany maeriał - od plotek i felietonów które czyta się "dla nazwisk felietonistów", ale takze dłuższe teksty magazynowe, wywiady i porady.
Wreszcie - wiek czytelników - tańcem inteesują sę głownie nastolatki które - bez obrazy - nie sa przyzwyczajone w masie do czytania długich tekstów problemowych... oczywiscie nie uażajac nikogo - znam wiele przypadków przeciwnych ale tego typu czytelnicy zają ineresujace ich wiadomosci w internecie i ksiazkach. To czasopismo skierowane do masowego odbiorcy który jrest troche "wirtualno-nieokeslony" ale ma pewne cechy które okreslają meagerowie i pod niego jest to czasopismo tworzone. Ciesze się, ze stara się być zróznicowane i nie tylko schlebiajace gustom najprostszym - to już coś ;)
agata31

Post autor: agata31 »

Jest takie czsopismo nazywa sie "Dance taneczny magazyn" i kosztuje dyche
ale uważam że powinno byc wiecej pisemek tego typu, bo nie kazdego interesują "ploty"
odnosnie tej gazety, szczerze o balecie nieduzo wiecej bedzie w nastepnym numerze
ale gazeta wydaje sie byc fajna :wink:
ODPOWIEDZ